Нерідко виникає питання про те, як зробити домашній квас таким, щоб повкусу оннеотлічался відмагазинного, при цьому був корисним іхорошо зберігався. Рецептів квасу досить багато, ноесть множин секретів його приготування, щоб напій вийшов смачним ітрадиційним. Еслиже хочеться різноманітності, шукайте рецепти наоснові фруктів, березового соку ідругіх компонентів.
користь домашнього квасу
Квас домашнього приготування піде напользу всім, отмала довелика. Отлічіе відхіміческіх магазинних концентратів, цей напій натуральний ісодержіт всвоем складі масу речовин, корисних для здоров’я ісамочувствія. Квас корисно пити нетільки влітку, для втамування спраги, для решти пори року. Він корисний тим, хто страждає отгастріта(споніженіем кислотності), людям з ослабленою імунною системою іпатологіями серця. Крім того, натуральний Хлібний або фруктовий, березовий квас смачніше того, що продають вмагазинах івбочках, Ви знаєте, які компоненти в ньому додані івкаких пропорціях. Є дріжджові рецепти ібез дріжджові. Від цього залежить смак ідлітельность зберігання продукту.
Хлібний і…інші?
Хлібний квас один ізсамих традиційних напоїв нашої країни. Вдеревнях іселах його вживали повсюдно ікругорічно. Це нетільки засіб віджиму, ноіпродукт, який допомагає відновити сили. Впост саме квасолевий хліб був основним джерелом вітамінів для простих людей. Влазаретах ібольницах того часу квас прирівнювали клекарству: лікарі вже давно знають, що це продукт нормалізує травлення усуває патогенну мікробну флору. Крім того, оннормалізует тонус судин ісердечной м’язи.
Сьогодні існує багато різновидів домашнього квасу. Це можуть бути солодкий або кислий напій, хлібний квас присмаченням м’яти, хрону, квас для окрошки, бездріжджовий або присмаченням ягід іфруктів. ВРосії дореволюції квас був розділений насорта поелитности. Найкращим вважався медвяний, для нього відбирали кращі сорти меду зовсім країни, щоб вийшов престольний квас. Був менш благородний монастирський квас, йогоробили ченці ізкалачів (замість дріжджів) ісвоего меду. Вкрестьянскіх іпомещічіх будинках квас робили іхржаного або ячмінного солоду, який наполягали нарізних диких ягодах, був взагалі найпростішим ікопеечним. Крім традиційного хлібного квасу, існують ще ірецепти бурякового. Цей вид квасу допомагає ввосстановленіі клітин печінки, має жовчогінну дію, застосовується при аритміях іпроблемах тиском.
Однак важливо знати нетільки, як зробити домашній квас, але і його пити нерекомендовано. Зловживати кислим продуктом нестоіт язвенникам ілюдям, які страждають гастритами (якщо кислотність підвищена), атакож пацієнтам сподагрою, колітами іпроблемами спеченью. Ті, хто вміє готувати квас, кажуть отом, що знизити кислотність квасу можна шляхом додавання до меду повкусу.
маленькі хитрощі
Приготування справжнього хлібного квасу підревнім рецептами це ціла наука, івладеют секретами лише майстри. Щоб його приготувати, спочатку потрібно замочити жито або пшеницю, проростити, запарити івисушити, потім розмолоти іприготувати изнего квасне сусло. Це сусло заливається водою, бродить кілька днів інастаівается, іпроцедура вітоге триває багато днів. Природно, займаються цим небагато. Простіше приготувати хлібний квас іхквасного сусла або екстракту даного напою, Ноце буде вже осучаснений рецепт.
Щоб квас вийшов по-справжньому смачним, крім перевіреного рецепта, потрібно знати ще йопределенние хитрощі ітонкості. Перш за все, дріжджі повинні бути свіжими (тобто не гранулки, висушені впакетике). Хліб для приготування сусла повинен бути всенепременно житнім. Всі види квасу готуються тільки накип’яченої іостуженной до кімнатної температури воді. Зберігати готовий квас можна тільки вхолодному місці, впогребі, нунакрайний випадок вхолодильнику. Аготовий напій вживати потрібно тільки протягом максимум трьох діб. При тривалому зберіганні онутрачівает початковий смак і стає дуже кислим.
Крім того, посуд, вкоторой буде готуватися інастаіваться сусло, повинна неодмінно бути скляній або емальованому (валюмінієвої інержавеющей посуді цього робити не можна, квас таким чином окислюється). Якщо виготуєте ягідний квас всі плоди повинні бути відібраними, стиглими інеушкодженими. Для березового квасу потрібен тільки натуральний березовий сік, анекдонцентрати, які не мають нічого спільного з натуральними соками.
нарешті, бажано, щоб ввопросе як зробити домашній квас? вам допомагав досвідчений кулінар, який має взапасі перевірені рецепти квасу. Тоді продукт буде гарантовано смачним і корисним!