Коли вивідкриваєте заповітну дверцята, перевіряєте Ви, яка температура вхолодильнику? Аведь це важливо, так як для зберігання багатьох продуктів необхідний холод, щоб вони не псувалися, Ави неотравілісь. Влітку і восени ця проблема найбільш актуальна, іправалі дружина, коли просить влітку підкрутити похолодніше? Як грамотно розташувати продукти вхолодильник? І як вибрати хороший холодильник з регулюванням температури?..
сучасний холодильник
Сучасні потужні холодильники оснащені нетільки окремими відсіками для морозильної іхолодильной камери, ноирегулировками температури всередині кожної камери окремо. Ідаже вотдельних відсіках кожної з них є світлові извукові датчики, регулювання температури імного інших функцій. Нозачастую навіть стакімі супер-сучасними холодильниками буває так, що температура всередині начебто нормальна, апродукти все одно або швидко псуються (пліснявіють, гаснуть) або перемерзають іприходять внегодность. Ідело тут навіть невсамом холодильнику іпроізводственном шлюбі, просто вирасположілі продукти в цьому неправильно.
Якщо визамечали, товпродуктових магазинах холодильники мають кілька різних рівнів, інаодном з них зберігаються тільки овочі, наругою тільки молочні продукти, натретьем тільки заморозки. Якщо згадати закони фізики, тепле повітря піднімається вгору, изасчет цієї властивості можна створити вхолодильнику кілька зон снескольковідрізняється температурою. Відповідно на нижніх поверхах температура буде трохи нижче, ніж температура вверхніх поверхах. Тому, чим вище рівень холодильника, тим менш швидкопсувними продуктами вона повинна бути заставлена. Швидкопсувні продукти потрібно поміщати нанижніе яруси.
Правильна температура вхолодильнике
Незалежно від того, якої моделі холодильник икаким виробником онбыл створений, всередині нього існують певні задані стандартами температурні режими для всіх типів холодильників. Какойже найправильнішою повинна бути температура всередині холодильника або морозильника? Перш за все, морозильник повинен відмінно заморожувати м’ясні, рибні іпрочіе продукти, ідлітельно іххраніть. Максимально низькою температурою, яку може створювати морозильнакамера сучасних холодильників це мінус 30градусов. Ноето восновному дають промислові холодильники або холодильні камери. При цьому багатьом продуктам для тривалого зберігання зовсім непотрібна така екстремально низька температура имвполне досить мінус 20-25градусов. Авот температуру менше мінус 18градусов ставити нестоит, тоді продукти можуть стати зіпсованими. Тому, оптимальними температурами вморозильной камері можна вважати діапазон вмінус 18-25градусов.
Авотношеніі холодильної камери все трохи складніше, для ідеального збереження зберігаються в ній продуктів, необхідний свій власний температурний режим вкаждом ізотсеків або полиць. Вхолодильниках високого класу вартості ікачества передбачається можливість регулювання температури в кожному окремому відсіку, а вхолодильниках простіше Зазвичай передбачений тільки один загальний регулятор на холодильну камеру. Зазвичай методом підбору вкаждой моделі холодильника встановлюють температуру впределах + 3.. +5градусов, іпрі купівлінового холодильника спочатку потрібно виставити температуру вхолодильній камері в + 4градуса. При такій температурі потрібно простежити потім, як новий агрегат буде вести себе, завантажений продуктами. Носразуже забивати холодильник під зав’язку, потрібно відрегулювати його наоптимальний режим. Якщо продукти підмерзають зменшіть температуру наодин градус, Еслі вони псуються, додайте 1-2 градуси вкамері. Таким чином, підбирається оптимальний режим роботи камери.
як зберегти продукти вхолодильнику довше?
Для того, щоб продукти всередині холодильника зберігалися набагато довше, варто користуватися деякими нехитрими правилами. Перш за все, не варто зайвий раз відкривати дверцята холодильника івзадумливості стояти перед ним, правильно буде відкрити його, взяти все, що потрібно іплотно прикрити. Нестоїть довго тримати холодильну камеру відкритою це різко змінює температуру камери інеблагопріятно впливає на зберігання продуктів.
Крім того, варто намагатися зберігати продукти вхолодильнику в упаковці. Це нетільки запобігає висиханню продуктів, ноізащіщает іхотпосторонніх запахів. Крім того, упаковка перешкоджає контакту продуктів скислом, а продукти псуються повільніше. Кисень це активний каталізатор для псування продуктів.
Готові страви для зберігання вхолодильник варто зберігати, загорнутими вфольгу, або зберігати іхвемальованому посуді згуртовано прикритою кришкою. Такі жирні продукти як сало, ковбаси іжареная риба повинні упаковуватися вфольгу або харчову плівку, щоб запах від цих продуктів нерозносився навсю камеру холодильника.
Газовані напої ісокі варто тримати подалі відморозильної камери, ілучше всього убокових поличках холодильника, наніжніх полицях. При перемерзанні такі продукти втратять свій смак. Цукерки сшоколадом або сам шоколад краще взагалі не зберігати вхолодильнику: онпокривается нальотом-конденсатом білого кольору.
Якщо температура вхолодильнику правильно виставлена, тоді ваші продукти надовго збережуть свіжість івкус.