Є особливий тиждень перед Великим Постом, головною традицією якої є млинці намасленіцу. Кожна господиня володіє своїми секретами приготування млинців, а також начинок кнім, испособами смаження. Чоловіки в цьому плані менш вибагливі: їм головне, щоб млинці добре випікалися, не прилипали до них і були смачними. Аеще хорошоби навчитися їх готувати самостійно, якщо під рукою покакой-то причини немає господині…
свято Масляної
Масляний тиждень це пора веселих святкувань перед початком Великого посту. В цей час багато, слідуючи традиціям, печуть млинці і пригощають ними гостей. Типовим для Масляної була присутність настоле численних жирних, калорійних іплотних страв всочетаніі зопалу напоями. Крім млинців було прийнято також готувати різноманітні вироби смукоювареники іоладушки, сирники, пироги, хмиз ілепешкі. Крім того, для селянського ігосподського столу були типові рибні страви іікра. Природно, що внаші дні частина традицій, пов’язаних Сетім святом строго недотримається, нопочасті млинців більшість знаших співвітчизників одностайні зайвий привід поласувати смачним продуктом рідко хто пропустить.
Традиційні продукти, які дозволені купатися в цей період це молоко і кисломолочні напої, а також яйця, сир і сир, стали основною для млинців. Крім того, вет час дозволена риба іразлічние страви снею, авот м’ясо вет час є поцерковним канонам вже не можна. Тому-то івозникла традиція пекти ситні івкусние млинці (символ весняного сонечка!), доповнюючи іхразлічнимі начинками як солодкими, так іболее ситними.
Сьогодні багато чоловіків, надивившись кулінарних шоу поТВ, також прагнуть навчитися пекти млинці, щоб здивувати домашніх або порадувати гостей. Здавалося б, чого простіше? Всього лише заміси тісто івипікай один задругим яскраві млинці, але… в цьому процесі багато своїх тонкощів.
Особливості національного застілля намасленицю
Основу традиційних масляних трапез становили млинці, начинені сиром, варенням, ікрою, рибою та іншими овочевими начинками. Сьогодні існує безліч рецептів нетільки класичних, ноідрожжевих, товстих, тонких млинців ізразлічних видів борошна. Класичний рецепт млинців намасленіцу це пшеничне борошно, ноесть житні млинці, рисові, вівсяні, гречані, Кукурудзяні ідаже Горохові. (Якщо звична всім пшеничне борошно калорійна, торисова або гречана підійде для тих, що худнуть иаллергиков, авгороховую борошно можна навіть недобавлять яйце, тому що вона клейка сама посебе).
Справжні російські млинці намасленіцу дріжджові, изособого виду тесту, яке ставиться сночи. Апекутся вони неодмінно на сковороді. Замісити млинці нескладно, а випекти іхізподобного тесту тонкими і м’якими під силу тільки досвідченим кулінарам. Щоб успіх блінодела-новачка був більш вірогідним, потрібно пам’ятати онекоторих хитрощах. Перш за все, перед приготуванням тіста борошно необхідно просівати, що особливо важливо для дріжджових млинців. (Так вона насититься киснем, ітестобуде краще підніматися). Щоб млинці виходили при випічці рум’яними івкуснимі, необхідно гарненько розігрівати сковороду, ітолько потім виливати нанее тісто, щоб воно рівномірно пропікалося. Ітретьє негласне правило: обов’язково попередньо змащувати поверхню сковороди шматочком сала навилці, роблячи це перед кожним новим млинцем. (Еслі додати втесто рослинного масла, тоді змастити сковороду доведеться тільки перед випічкою першого млинця).
вся справа…у начинці?
Традиційна начинка для млинців намасленіцу це червона риба, овочі, тушковані насковороді, атакже червона ікра. Еслиже говорити осладких начинках, тоето Різне варення, сир, яблука або сухофрукти, різні каші, гарбуз ідаже заморожені ягоди. Звичайно, вибір начинок залишається потім, хто готує, новажно, щоб млинці були такого розміру, щоб дозволяли загорнути всередину них хоча б столову ложку начинки, іпри цьому вони нервалісьби, аначінка невитекала.
Готові млинці намасленіцу зазвичай змащують вершковим маслом ізавертают в начинку відразу після приготування, поки вони гарячі. Зберігання таких млинців неприпустимо (це зіпсує смак продукту іможет привести до небезпечних наслідків), тому перед випіканням варто заздалегідь приготувати всі начинки, ітолько потім приступати кпроцесу.