Кожен чоловік хотів блиснути своїм кулінарним мистецтвом, імужской плов, покроково іпросто приготований це найкраще блюдо для такого випадку. Зазвичай чоловіки готують його напразднікі, инужно знати деякі тонкощі цього Створення, щоб вийшло смачно ікрасиво.
Вприготовлении плов нескладний, хоча иимеет деякі нюанси. Ця страва люблять багато, ісегодня існує багато варіантів плову з різними видами м’яса, нокласика жанру це баранина. Блюдо прийшло кнам изСредней Азії, ІТАМ його готують потрадиційним рецептами, присмаченням особливих інгредієнтів испеций.
головні компоненти
Перш за все нам потрібен 1кг рису. Притому, що сортів рису багато, для справжнього плову підходять лише круглозернисті сорти. Довгозернистий рис для плову теж можна використовувати, новкус буде гірше. Для поліпшення смакових якостей рису затри години доприготовления плову його потрібно добре промити, перебрати изалить теплою підсоленою водою, щоб онхорошенько вимок.
Далі необхідний 1кг соковитої стиглої моркви іпримерно 4средних цибулини. Буде потрібно близько 300г рослинного масла оливкової або соняшникової. Натакое кількість компонентів потрібно близько 800 – 1000г м’яса, включаючи кісточки (смясом нестоит переборщувати, інакше м’ясний смак буде перебивати смак всього іншого, івместо плову увас вийде рисова каша смясом!). Важливо ікачество м’яса: воно повинно бути свіжим, неподвергавшімся заморожуванні ідолгому зберіганню.
Ще для плову знадобляться дві головки часнику цілком іодна, розібрана назубчики, що надає страві своєрідний смак іаромат. Добре доповнить плов пара стручкових гострих перців, нут( турецький горошок), 1,5-2 ст.ложки зіри (кумина), 2ст. ложки родзинок, 1ст.ложка барбарису, мелений перець ісоль (повкусу).
Авот готові суміші спецій для хорошого плову використовувати професійні кухарі нерекомендують всі компоненти додають вразной стадії приготування плову, тому подібні набори можуть тільки нашкодити смаку якісного страви. Важливо пам’ятати, що родзинки, нут, барбарис і гострий стручковий перець це необов’язкові компоненти плову, як то кажуть, ” налюбителя.
підготовча робота
Щоб приготувати плов покроково, потрібно знати деякі особливості попередньої підготовки іобробки його компонентів. Отом, що рис потрібно попередньо промити ізамочити, миуже говорили, новажно правильно приготувати івсе інше. Так, морква потрібно некоблить ножем, а потім настругати моркву соломкою. Лук нарізається тонкими кільцями або півкільцями. М’ясо для плову нарізають шматками приблизно по1. 5-2см, відокремлюючи отвсех жилок іпленок.
Нарешті, найголовніше питання Для отримання смачного плову начем його готувати? Варіанти це плита або багаття, відкритий вогонь. Сперечатися орезультатах можна довго, у якого способу є свої переваги інедостаткі. Найголовніше при будь-якому ізспособов підтримувати відповідний кожному етапу приготування температурний режим. Найважливішим тут буде правильно обраний казан (всучасних гаджетах потипу мультиварки або сковороди з керамічним покриттям справжнього плову).
Спочатку казан потрібно добре прогріти надостаточном вогні багаття або плити, азатем акуратно влити внего рослинне масло іпрогріти дотакой ступеня, щоб кинуте внего одне колечко цибулі відразу зарум’янилося. Якщо масло готове, можна приступати до приготування смачного плову. Важливо пам’ятати, що при приготуванні накостре масло Вогненебезпечно інеперегрівати його, щоб воно невспихнуло інікто ізассістентов кухаря неотримав опіків.
приступимо, панове?
Вхорошо прогріте масло кладемо половину підготовленого лука іхорошенько його зарум’янюємо, щоб масло наситилося цибульним ароматом ітщательно прогрілося. Потім засмажену цибулю виймаємо иоткладиваем всторону, оннам непонадобится вдалині.
Тепер кладемо другу половину цибулі, ікак тільки онзашкварчіт, кладемо для обсмажування м’ясо. Його потрібно неповністю прожарити, атолько обсмажити досвітлої скоринки, додаючи тепер м’ясу ілуку морква, зіру інут. Важливо постійно ітщательно перемішувати всі компоненти шумівкою, щоб вони непідгорали, а потім прожарювалися зовсім небагато. Як тільки всі компоненти обсмажені, потрібно зменшити під казаном вогонь доочень маленького, іакуратно влити воду воб’еме приблизно одного літра для приготування зірвака бульйону для варіння рису.
Кладемо вбульон очищені головки часнику, стручки перцю, промиті родзинки ібарбаріс. Доводимо соус докипіння і даємо його варитися насухо хвилин при рівномірному кипінні, незакриваючи кришкою. Наприкінці варіння додамо сіль іперець, (солі можна нежалеть рис).
Збільшуємо температуру під казаном іравномерно розкладаємо над вмістом бульйону рис, розрівнявши його ложкою. Тепер рису потрібно дійти доготовності: хвилин через десять відначала приготування шари рису потрібно акуратно розмішати, збираючи рис гіркою івновь його розрівнюючи. Помере вбирання рідини іприготовленія рису, плов потрібно поставити упріти під кришку івиключивши вогонь. Для цього потрібно накрити казан іполностью закрити всі стики. Плов покроково буде готовий купатися через 20-25хвилин. Приємного апетиту!