справжній шашлик як приготувати баранину хорошу взяв, іпорядок! скаже будь-який чоловік, який знає толк вкулінарії. Однак невсе так просто: вибрати правильну баранину, грамотно еезамаріновать івкусно приготувати це справжнє мистецтво. Але при бажанні всьому можна навчитися…
Баранчик-баранчик, ятебя з’їм!
Чим відрізняється баранина від яловичини або свинини? Перш за все, своїм специфічним запахом іпривкусом, який нікому подобається. Ногораздо ціннеето, що баранина має всвоем складі більше заліза іменьше холестерину, чому інаходітся вбольшем пошані удіетологов іадептів здорового харчування (хоч іуступає курці, індичці ікроліку).
Щоб вибрати по-справжньому хорошу баранину, пам’ятайте: чим старше баран, тим жорсткіше м’ясо. Оптимальний вік однорічний баранчик. В цьому випадку м’ясо буде мати світло-червоний колір, ажир буде білим іупругім.
Як позбутися відспецифічного запаху баранини? Насамперед, його треба промити під проточною водою, температура якої неменше 27-30 градусів (холодна вода нездатна видалити забруднення смяса, покритого жировим шаром!). Після чого м’ясо треба обов’язково замаринувати, незалежно від того, що ви хочете приготувати шашлик або шурпу. Варіанти маринаду можуть варіюватися, взалежності відваших смаковихпристрастей, нокласичний маринад для баранини неможливий без кмину, хмелі-сунелі, розмарину, оливкової олії, помідорів, петрушки, кінзи і цибулі ріпчастої (інікакого оцту!). Всі ці компоненти треба пропустити через м’ясорубку (або подрібнити в блендері), іполученной густою масою залити м’ясо, попередньо порізане напірними шматочками. Витримувати баранину вмарінаде м’ясо потрібно мінімум 6часов (авідеале 12часов, тобто ніч).
Три способи, як приготувати баранину
відварити? Знадобиться: 500г баранячої шиї, 3луковіци, 3моркові, 30г стебла селери, кілька гілочок петрушки, 30г столового хрону, сіль, перець чорний мелений повкусу.
Баранячу шию розрубати на3-4 частини ітщательно вимийте. Морква очистіть ірозріжте на3 частини. Цибулю очистіть і наріжте цілком, як є.. Вкастрюлю налийте 1,5 літра води, покладіть туди цибулю, моркву, стебла селери і доведіть докипіння. Вкипить воду опустіть шматки баранини і зменшіть вогонь. Коли з’явиться піна, акуратно зніміть. Після чого накрийте каструлю кришкою іваріть 2-3 години (в залежності від розмірів шматків м’яса) намаленькому вогні. За 15хвилин доготовності посоліть баранину. Готове м’ясо посипте свіжою петрушкою (ееможно порізати, апорвать руками) іподайте схреном (білим або червоним повкусу).
Нагриле? Для класичного шашлику ізбараніни знадобиться: 1кг м’якоті баранини, 100г баранячого жиру, 3луковіци, 2ч.ложки зіри, 2стакана гранатового соку, сіль, коріандр ічерний перець повкусу.
М’ясо наріжте шматочками по10 – 15г іаналогічно наріжте курдючне сало. Лук наріжте кільцями ісмішайте смясом, додаючи сіль, зіру, гранатовий сік ікоріандр. Гарненько перемішайте і дайте маринуватися впрохладном місці на6часов. Після чого помістіть м’ясо нагриль (або велектро-шашличницю, занеіменіем вугілля) іготовьте шашлик як зазвичай. Подавати кстолу бажано сосвіжими овочами.
запекти? Знадобиться: 1нога баранчика (1,5-2кг), 2луковіци, 2моркові, 2стебля черешкового селери, 1головка часнику, 1пучок свіжого розмарину, оливкова олія, сіль ічерний мелений перець повкусу.
Баранину вимийте, зріжте жир іплівки. Розмарин подрібніть, часник ісельдерей очистіть інарежьте тонкими пластинами. Зробіть вбараньей нозі глибокі проколи інашпігуйте еечесноком, розмарином ісельдереем. Після цього збризніть м’ясо маслом ітщательно натріть сіллю іперцем. Поставте ногу вхолодильник на1час. Потім помістітьеевдуховку, розігріту до 240градусов, ізапекайте доготовності, періодично поливаючи стікає баранячим жиром.
Тепер, коли ви знаєте, як приготувати баранину, щоб не було болісно соромно запереведенное м’ясо, виможете прийняти засвоїмо столом будь-яку компанію. Приємного апетиту!