Рисоварка для суші просто знахідка для чоловіків, які віддають перевагу японській кухні і…не вміють варити рис. Головне в цій справі-вибрати правильну модель играмотно еюпользоваться.
Звідки вона взялася?
Вглибокої давнини рис для суші вЯпонії кухарі готували виключно на відкритому вогні. Перша електрична рисоварка була також винайдена вранішнього сонця фірмою “Mitsubishi electronic” ще в1945році. Стех пір витекло чимало води, конструкція рисоварки удосконалилася, ітеперь помітно полегшує життя нетільки японським домогосподаркам, ноимужчинам зовсім світі, які всилу різних обставин змушені готувати собі їжу самі. Втом числі, исуши.
Що являє собою рисоварка? Це прилад, що складається зкорпуса, знімною каструлі з антипригарним покриттям, нагрівального елементу (позакоторих моделях) – вставки для варіння напару.
Користуватися рисоваркою для будь-якого чоловіка нескладніше, ніж заварити собі пакетик чаю при наявності під рукою електрочайника. Для цього треба лише ретельно промити рис (бажано— спеціальний, японський білий круглозернистий, що володіє підвищеною клейкістю при розварюванні). Потім помістити його вс’емную каструлю ізаліть водою таким чином, щоб ееуровень був на2см вище рису (втім, якщопам’ятайте цю “премудрість”, настінках більшої частини моделей є ризики для орієнтації). Залишається лише включити і…забути про неї. Рисоварка сама просигналізує, коли рис для суші буде готовий. Після чого невиключиться, аавтоматично перейде в режим очікування (буде підтримувати рис гарячим, поки ви не вийдете звідти інеотсоедініте рисоварку від мережі!).
як вибрати?
Муки вибору терзають нетільки жінок вмагазинах одягу, ноімужчін, як тільки імпредстоіт вибрати щось ізелектроніки. Рисоварка для суші наринку сьогодні представлена втрех видах: електрична, газова імікрохвильова. Професійні кухарі віддають переваги електричним моделям. Але пам’ятайте:» найдорожча «ще неозначає»найкраща”. Якщо ви хочете, вам цілком вистачить простенької моделі,-головне, щоб Країна-виробник була Японія, де найкраще знають толк надалі.
Нобивают і»наворочені штучки”. Так, одні комплектуються цифровим таймером і» зберігають ” всвою пам’яті різні варіанти приготування рису.
Раптом є подвійне антипригарне покриття, що повністю виключає пригорання. Як правило, такі прилади ще йоснащени обертовим виводить отвором для конденсату.
Новсе моделі повинні бути укомплектовані мірний склянкою іложкой.
У чому головна перевага приготування рису в порівнянні з каструлькою наплиті? Втом, що Вам ненадо над нею стояти, помішуючи вміст, аеслі раптом пригорить – “отскребать” дно вчасно миття посуду, проклинаючи бідних японців сихкулінарними вишукуваннями! Врисоварке вода повністю вбирається рисом, що зберігає впроцесі варіння максимальну кількість корисних речовин. Всреднем, напріготовленіе рису врисоварке піде от15до40мінут.
Аеще з допомогою можна легко приготувати інші компоненти для суші, піддавши іхпаровой обробці. Так що, як кажуть « “гра коштує свічок”.
суші-роли по-домашньому
Як тільки увас з’явиться накухне рисоварка для суші івизахотіте здивувати своїми кулінарними здібностями кохану дівчину, наш Вам порада: почніть з чогось простіше. Наприклад, суші-роли слососем.
Вам знадобиться: порційний шматок свіжого філе лосося, рис, рисовий оцет, норі (тонкі листи ізсушених водоростей для загортання суші), макісу (спеціальний килимок ізбамбука), васабі (приправа ізяпонського хрону), соєвий соус.
- Наріжте філе лосося поперек волокон довгастими смужками шириною в1см.
- Листи норі розріжте навпіл іположіте матовою стороною догори, аглянцевой стороною складіть норі намакісу.
- підготуйте мисочку суксусом для змочування рук (2-3 ст.л. рисового оцту розвести в250мл води), щоб клейкий рис нелипався.
- Рівним шаром викладіть налис норі 1/4 частина рису. При цьому верхня кромка норі (протилежний квам край) повинна залишитися вільною на1, 5см. ретельно розгладьте поверхню рису, щоб вона стала рівною.
- розведіть васабі в3ч. л.води.
- Проведіть васабі поздовжню смугу посередині покладеного налисті рису.
- Пополосе викладіть кілька шматочків лосося, а потім виступаючі краї акуратно обріжте.
- Візьміть ближній край макісу обома руками і обережно скачайте все врулет. Для оптимального склеювання злегка стисніть закутаний вмакісу рулет.
- потім дбайливо розгорніть макісу, дістаньте готове суші слососем і приступайте до приготування наступної порції.
гарного вам вечора вяпонському стилі!