Коли перед жінкою постає питання опохудении іправильному харчуванні, багатьом приходить наумкрупа, йодна зних зелена гречка. Які міфи тяжіють над нашою свідомістю одієтичні властивості зеленої гречки посравнению скоричневой?.. Кому корисна саме зелена гречка і що готувати з цього продукту для користі тіла?..
у чому її особливість?
Всвое час гречку називали царицею круп, іето неспроста. Гречка цілком виправдовує настільки горду назву через свого складу вітамінів, мінералів, а також повноцінного білка. Продається гречка вдвух варантах пропарена, коричневого кольору (або обсмажена) ізелена (необсмажена). Обидва цих види гречаної крупи отримують при обробці гречаного зерна іочищення його отшкурок. Саме світло-зелений колір гречки обумовлюється тим, що крупу неподвергают термічній обробці, отже, всередині еезародиша зберігаються всіживі компоненти. Цього не можна сказати про гречці коричневого кольору. Саме зелена гречка буде більш корисною, акроме того, ееможно… проростити вдомашніх умовах. Саме тому вона настільки популярна сьогодні серед прихильників сироїдіння. З цієї крупи можна приготувати повноцінні сніданки для всієї родини, анетолько для худне мами: це ігречневая каша з сухофруктами або сухофруктами, холодні салати, гарячі гарніри і гарніри. Гречку додають впаштети, супи, пироги ідаже хліб, подрібнюючи домуки.
Особливо популярні гречані коржі іхліб в Азії. Пророщені зерна гречки застосовують при очищенні організму, оздоровлення інормалізації роботи травної системи. Також за допомогою пророщеної гречки багато хто намагається схуднути.
Пользаи… шкода
Хоча калорійність вузеленої гречки досить висока, вона може цілком легко засвоюватися організмом, і її рекомендують для того, щоб усунути зайву вагу. Справа вся в тому, що ця крупа містить всебе білок, багато ненасичених жирних кислот, клітковини імікроелементів. Клітковина вней набагато корисніша, ніж вомногихінших крупах, еепочти вдва рази більше, ніж вомногих відомих крупах. Вгречке багато антиоксидантів, вони допомагають роботі імунітету изатормаживают старіння. Вона конкурує пополезним властивостям срісом. Особливо це актуально для пророщеної зеленої гречки, в якій концентруються корисні речовини іферменти.
Зелена гречка надає нател комплексний позитивний ефект пов’язує івивідит солі важких металів ітоксинів, усуває шкідливий холестерин, знижує рівень глюкози крові інормалізує його, підвищує імунний захист організму. У цьому вигляді крупи немає пестицидів, іпоправу ееможно назвати екологічно чистою крупою. Якщо щодня додавати пророщені зерна гречки впищу, це допоможе поліпшити самопочуття, нормалізувати обмін речовин через негативний вплив зовнішнього середовища. Гречка допомагає при захворюваннях серця і судин, а також регулює роботу травної системи.
Однак кпріему зеленої гречки є іпротівопоказанія. Вона сприяє посиленню виробництва інерекомендована людям спроблемами жовчної системи. Також вона дає надмірне газоутворення, перезбуджує кишечник. Дітям раннього віку не варто часто вживати густу гречану кашу, це може давати запори. Також нерекомендовано вживати зелену гречку при схильності ктромбозам, в ній містяться речовини, що підсилюють згортання.
Пророщуємо зелену гречку
Для цього непотрібно багато зусиль, щоб проявити терпіння, почекавши неменше доби. Отже, щоб проростити зерна, необхідно взяти крупу інесколько раз еехорошенько промити. Еезалівают водою, прибирають шматочки подрібненої крупи, і усувають все сміття. (Ці частинки непроростуть ібудуть заважати пророщування!). Надуршлаге розстеляють марлю водин шар, іпересипають нанее промиту крупу. Зверху зерна потрібно накрити двома шарамимарлі, щоб зерна залишалися вологими і мали доступ кисню, промиваються ще раз під струменем води. Воді потрібно дати стекти, залишивши друшляк втеплое місце приблизно на8часов. Через цей час марлю поверху потрібно змочити водою, дати стекти зайвої рідини і залишити гречку ще на6часов. Після цих маніпуляцій крупу витягують вмиску, промивають відбіленої слизу і усувають запах. Пророщена зелена гречка готова купатися!