Багато ізвас чули про кленовий сироп, користь яких у дітей завжди викликають питання. Чи варто використовувати для дітей цей продукт? Чи можна замінювати імсахар? Ісколько його можна давати вдень без шкоди для здоров’я?..
Звідки береться кленовий сироп?
Багато малюків дуже люблять солодощі, активно івбільшій кількості споживаючи тістечка, цукерки іледенци. Однак всі батьки знають отом, що багато ізтаких солодощів шкодять здоров’ю. Всучасної промисловості можуть нерідко використовувати несамовиті корисні інатуральні добавки, пересичені Е-компонентами іпальмовим маслом, стабілізаторами, штучними жирами іпрочімі компонентами. Шкідливі продукти зхарчування дітей варто викреслити, замінивши іхприроднимі підсолоджувачами, такими як кленовий сироп. Його дуже люблять вКанаде іамеріке, де знімають млинці іоладьі.
Кленовий сироп, як імед, відноситься кнатуральним продуктам, його отримують ізсока особливого виду клена широколистого. Основним виробником іпоставщіком кленового сиропу є Канада, ноонкрайне доріг, інередко наринку внаслідок цього можна зустріти підробки, що стоять напорядок дешевше, нодалекие оторигінала посвоим смаковим якостям! Тому важливо вибирати тільки натуральний продукт, илиже заготовлювати сироп самостійно (втаких регіонах нашої країни, як Ленінградська область, Башкирія, Татарстан, це теж можливо!).
кленовий сироп: користь івред
Почнемо з корисних властивостей цього продукту. Перш за все, в складі кленового сиропу є особлива кислота абсцизовая, яка допомагає внормализации роботи підшлункової залози, посилюючи вироблення інсуліну. Це відмінна профілактика діабету. Крім того, в складі кленового сиропу виявлено унікальну речовину квебекол, що має дуже солодкий смак, нонеявляется при цьому вуглеводом. Має склад, близький кфенольним речовин, іпоетому продукт Сетім речовиною відмінно підійде дітворі сдіабетом. (ДО РЕЧІ, наоснові цього речовини розробляються іновие підсолоджувачі для діабетиків).
Також кленовий сироп багатий калієм, який допомагає підтримці тонусу м’язів, в тому числі ісердечной м’язи. Асодержащийся всиропе цинк допомагає вросте тіла малюка. Особливо онполезен для дівчаток вперіоді статевого дозрівання, оскільки допомагає вусвоеніі білків истимуляции зростання іучаствует ввиработке лімфоцитів іуществлении імунної функції. Багато всіропе імарганца, який покращує роботу нервової системи.
Багатий кленовий сироп інаантіоксіданти, що допомагає боротися організму свреднимі впливами зовнішнього середовища. Продукт відноситься до гіпоалергенним, тому його можна давати навіть дітям після 3 років. Натуральний сироп не містить барвників або харчової хімії, консервантів.
Натуральний і…шкідливий?
Власне, шкода цього продукту для дітей буде вомногом залежати від кількості, в якій його споживають. Якщо дитина вдень отримує не більше пари ложок сиропу, оннепрінесет йому ніякої шкоди. Авот якщо дитині регулярно дають сироп разом соладушками, сирниками, варениками іпрочею домашньою випічкою, товред буде вже отсочетанія солодкого сиропу імучного. Небажано вживати сироп дітям сповнотою, наявністю діабету другого типу ігастрітамі. Обережність потрібно дотримуватися згодовуванням сиропом дітей-алергіків дотрех років.
Як ми вже говорили, коштує справжній Канадський сироп дуже дорого (до100 доларів за1літр), ноего можна приготувати ісамостоятельно. Домашній сироп буде відрізнятися відоригінального більш низькою кількістю глюкози інекоторих інших речовин, авот повкусу нічим непоступить своєму канадському братові! Збирають його навесні, аналогічно ощадним соком, коли починається активне сокорух вдерев’ях,якщо вдень повітря прогрівається досить добре, апоночам ще заморозки. Клен повинен бути злистами мають п’ять кінчиків: зробіть внім отвір під кутом, щоб сік стікав вниз, вставте харчову трубочку іподвесьте кней харчову тару. Отриманий сік кип’ятять вемальованому посуді, щоб випарувати воду, до18часов іболее, після чого зберігати його треба виключно вхолодильнику.
Кленовий сироп (користь івред якого, сподіваємося, вже для всіх очевидна!) вбирання дітей можна використовувати скрізь, де потрібен цукор. Це приготування напоїв і різних десертів: хліба ібулочек, печива, кексів, цукерок, тортів Іпр. Також можна сміливо додавати сироп кмолочним продуктам, кефіру, йогурту або сиру.