Є деякі продукти, які традиційно дають дітям, носахар впродуктах перевищує всі допустимі норми, через що травлення дітей іобменние процеси можуть постраждати. Какіеже іздетскіх страв іпродуктів небезпечні, начто іхможно замінити враціоне, щоб було неменее смачно ІПРІ цьому корисно?..
Нерідко батьки, купуючи продукти для своїх дітей, просто незадумиваются отом, що коріння ожиріння закладаються ще вдітстве, коли харчування рясніє калоріями зарахунок цукру ідругих вуглеводів іформіруются особливості обміну речовин, що призводять кзапасанію жирів, анеіхактівному витрачання исжиганию. Найнебезпечнішим іскритим відваром нерідко є цукор впродуктах, які вважаються традиційно корисними ідетськими стравами…
дитячі сніданки…з магазину
Різні кульки, колечка, зірочки імагазінние мюслі для дитячих сніданків здобавками здаються батькам корисними, очем невпинно секранів телевізорів підкреслювати нав’язлива реклама. Новреальності все несовсім вірно, так як всоставе цих продуктів, крім злакових компонентів, міститься ще ідостатньо багато цукру. Природно, що злаки, горішки ісемечки вихнатуральному вигляді корисні, нопослеобробки назаводе частина сповіщень, необхідних іполезних тілу, втрачається, а надлишок вуглеводів, доданих кподобним ласощів, робить іхсостав вже нестоль правильним іполезним. Варто віддавати перевагу каш інатуральним пластівцям без будь-яких добавок, самостійно збагачуючи і розширюючи смак продуктів зарахунок натуральних шматочків фруктів, доданих вуже готову страву.
йогурти: питні ігусті
Таже історія: якщо мова йде омагазинних йогуртах снатуральнимі фруктовими добавками, товотношеніі них питання вкрай спірне. Самі посебе молочні продукти корисні інеобходімі враціоне дитини щодня, а також додавання до них різних ароматизаторів, барвників ідругіх компонентів харчової хімії снагрузкой ще ібольшім кількістю цукру для отримання солодкого смаку,різко знижує корисність таких продуктів (якщо повністю неусуняє). Замінити іхстоіт надомашній йогурт без добавок, приготований велектріческой йогуртниці, ккоторому варто додавати сік фруктів або іхкусочкі, ложку меду. Алучше всього відразу привчати малюка вживати іхвнатуральном вигляді, без будь-яких добавок взагалі.
шоколадна паста ідругіе
Діти люблять різні види пасти горіхову, шоколадну, склади вполоску і різні іхваріаціі. Вони володіють яскравим інасиченим смаком, але при цьому цукор впродуктах перевищує всі можливі Нормативи. Вживання подібних страв може привести до перевантаження вуглеводами, вони псують апетит дитини, особливо якщо вживаються як перекушування, формують липкий наліт назубах, що призводить до втрати ваги. Варто відмовитися від споживання або максимальномінімізувати їх можна, приймаючи в якості ласощі пару раз, намазавши 1-2 ложки набулочку. Альтернативною буде якісний шоколад, який також калорійний, носодержіт більше корисних компонентів, ноіего їсти потрібно в помірних кількостях. Різні батончики, шоколадні цукерки івафлі, якими рясніють прилавки магазинів, також містять занадто багато вуглеводів, часте іактивне іхупотребленіе загрожує дитині непотрібною повнотою.
соуси з соусів
Категорично варто охороняти раціон дітей іотмагазінних соусів, таких як кетчуп, майонез, томатна паста, соєвий соус ІТ.Д. Щосех цих продуктах міститься надлишок солі іуглеводів, восновном зарахунок легких цукрів, чому іхполезность стає дуже сумнівною. Непотрібно пропонувати ці продукти дітям до5років, апосле досягнення цього віку вживання таких соусів повинно побут строго обмеженим. Всьому виною все той же цукор, надлишок якого призводить кнарушенію вуглеводного обміну іспособствует формуванню повноти іожіренія сраннего віку.
газовані напої, соки
Небезпечними для дитячого здоров’я також вважаються газовані напої, в яких міститься шалена кількість цукру, часом досягає обсягів В10 % напою. Неменше шкідливими в цьому відношенні стають також ісоки вкоробочках, приготовані ізконцентрата присмаченням води цукру. Вони не приносять користі здоров’ю, погано втамовують спрагу, формують набряклість інарушенія обміну речовин. Відподібних напоїв варто відмовитися зовсім впользу більшбезпечних напоїв компотів ,натуральних морсів (тобто зроблених самостійно ізводи иягод!), води, лимонаду домашнього приготування). Якщо все-таки ніяк не збігти дитини скоробочним соком (наприклад, надітий свято або впоездке), то розбавляйте іхперед вживанням кип’яченої (або столової мінеральної) водою, як мінімум наполовину. Зарахунок цього цукор впродуктах міститься вболее низькій кількості інетак шкодить дитячому організму.