Сучасні магазинні ковбасні вироби якістю неблещут, і всі жінки шукають рецепт ковбаси вдомашніх умовах, особливо якщо вдома є діти, які люблять подібні ласощі. Така ковбаса, вотличие отмагазинних аналогів, точно буде зім’яса, іеюбез боязні можна пригостити своїх домашніх ігостей. Ноізчего еепріготовіть? Тут потрібен перевірений рецепт.
Приготування домашніх ковбас
Варто відразу ж сказати про тому, що домашня ковбаса зовнішньому вигляду іповкусу може істотно відрізнятися відпромислово приготованих ковбас. Ноотетого вона нестановітся менш корисною івкусной, крім того, вибудете точно знати, що входить веесостав, вотлічіе отмагазінних аналогів. Самже процес приготування домашньої ковбаси дуже цікавий, хоча іотносітельно трудомісткий.
Існує різновид домашніх ковбас купати, ностоіт пам’ятати, що це напівфабрикат, іперед подачею кстолу єенужно смажити. Ці ковбаси воболонке ізкішок, тому іхобязательно потрібно піддавати термічній обробці. Номожет бути івполне готова домашня ковбаса холодна закуска. Вдомашніх умовах реально приготувати класичну варену ковбасу, яку можна використовувати також, як іеемагазінний аналог. Еедобавляют як основу всалати, вовторие страви ізакускі сдобавленіем грибів, м’яса, овочів ісоусів. І, конечноже, можна сміливо давати домашню ковбасу назавтрак або перекус всоставе бутерброда!
Докторська по-домашньому
Одним ізтрадіціонних ілюбімих рецептів ковбаси насьогодні є Докторська. Це ніжна ковбаса без жиру улюблена багатьма. Рецепт ковбаси вдомашніх умовах поГОСТу, який практикувався всоветское час накомбінатах харчування, мивам іпредлагаем випробувати насвоей кухні. Знадобиться: 250г м’якоті яловичини, 70г м’якоті свинини напівжирної, 200г молока, 1яйцо, 20г солі, 3г цукру, 0.5г молотого кардамону.
Спосіб приготування домашньої ковбаси впринципі нескладний. Свинину сговядіной, ретельно промивши іотделів отпленочек, двічі прокручуємо через м’ясорубку (спочатку скрупної теркою, потім смілкою). Після чого кготовом фаршу треба додати сіль, цукор, кардамон і добре вимешать фарш руками. Потім вливаємо вфарш молоко іяйцо ітщательно промішіваем блендером. Урезультаті увас повинна вийти тягучая однорідна маса. Варто пам’ятати, що це домашня ковбаса, вкоторую недобавляється барвників іконсервантов, тому еецвет буде відрізнятися отмагазінной.
Маленькі секрети
Отриманий однорідний фарш для приготування вареної домашньої ковбаси потрібно обов’язково помістити вхолодильник наодін годину, щоб оннастоялся. Якщо винепланіруете давати таку ковбасу малюкам, для закріплення кольору кней можна додати 2столових ложки горілки або хорошого коньяку. Нолучше залишити фарш таким, як онесть. Тепер ковбасу потрібно зварити, ідля цього вам потрібна велика каструля (на5літров) в якої вода доведена до95градусов. Для приготування самої ковбаси вам знадобиться рукав для запікання вширину близько 30см, внего формуємо ковбасу ізфарша, щільно обтискаючи єеруками совсех сторін. Отриману ковбасу-фарш перемотуємо щільними нитками. Ковбасу акуратно опускаємо вподосленную воду, яка майже кипить, іварім намедленном вогні близько 50мінут (при цьому вода недолжна кипіти, абить температурою близько 85градусов).
Відразу після того, як ковбаса зварилася, єенеобходімо вийняти іохладіть під проточною холодною водою. Потім ковбасі потрібно дати охолонути при кімнатній температурі, азатем ееставят вхолодильник. Подібним чином приготовлена Докторська ковбаса може зберігатися вусловіях холодильника небільше трьох діб.
Рецепт ковбаси вдомашніх умовах може бути іншим ковбаси готують іІзкрові домашніх тварин, тоді це буде кров’яна ковбаса; ізфіле птиці, атакож субпродуктів ліверна ковбаса. Влюбом випадку, подібний продукт буде повністю натуральним ібезопасним як для вас, так ідля ваших дітей.