Виявляється, те, що є накухне укаждой господині (різні спеції вкоробочках) це нетільки смачно, ноинезаменимо для здоров’я: наприклад, корисні властивості кориці здивують навіть гурманів.
рятівна кориця
Останні дослідження вчених виявили, що кориця допомагає знизити ризик захворювань серцево-судинної системи при тривалому вживанні жирної їжі. Кориця активує протизапальну систему і збільшує антиоксидантну активність. Це збільшує ефективність роботи системи зберігання і витрат жиру. Дослідження, як водиться, проводили накрисах: їх годували продуктами звисокою концентрацією ліпідів втечение 12недель,нодобавляли веду коричну добавку. Наприкінці експерименту щури мали менше вісцерального жиру іболее низькі рівні цукру іліпопротеїдів крові, ніж контрольна група, що знаходилася натомже харчуванні, нобез кориці. Вчені впевнені, що іулюдей все відбувається аналогічним чином. Отже, якщо ви любите жирну свинину або пончики, не забудьте з’їдати щось, приправлене корицею (наприклад, овочевий салат).
головне непереборщити!
Корисні властивості кориці вперше стають об’єктом наукових досліджень. Так, кілька років тому дослідники Арізонського університету довели, що коричний альдегід (речовина, яка надає кориці специфічний смак ізапах) успішно запобігає раку товстої кишки.
Однак прославилася кориця ісознаком мінус. У2011 році вСША з’явився спеціальний термін виклик корицею (Cinnamon challenge) гра, яка придбала величезну популярність серед американської молоді. Еесуть полягає в тому, щоб проковтнути столову ложку меленої кориці за 60секунд, незапиваючи її. Лікарі відразу забили тривогу: різко зросла кількість звернень втоксикологічні центри поповоду індукованого спеціями задухи. Справа в тому, що така забава вкрай небезпечна для здоров’я (так само як іпопулярні внашій країні серед підлітківзмагання, хто більше з’їсть меду, незапиваючи, або вип’є алкоголю залпом). Лікарі попереджають, що суха кориця викликає печіння в горлі, носі, блювоту, носову кровотечу і відчуття тісноти вгруді. Більш важкі симптоми можуть розвинутися у тих, хто страждає алергією або бронхо-легеневими захворюваннями (наприклад, бронхіальною астмою). Кориця це їдкий порошок, що складається зцелюлозних волокон, які нерозчиняються інеподвергаются розкладанню влегких, попереджають лікарі. У більшості випадків на надання невідкладної допомоги потрібно от1до2, 5часов.
Тому для всіх мам висновок напрошується дуже простий. Худнете за допомогою кориці? Незабудьте заховати ееподальше отдетей!
близький родич…
Взагалі згодом вчені зовсім стали приділяти пильну увагу звичним всім нам спеціям івиявили нетільки корисні властивості кориці, ноиусозвучной сней поназванию куркуми. Пам’ятання німецьких фахівців ізinstitute ofNeuroscience and Medicine( місто Юліх), куркума сприяє зростанню нервових клітин івосстановленію тканин мозку. Ними був проведений експеримент на лабораторних мишах, яким робили ін’єкції зекстрактом куркуми ароматної івідстежували стан іхмозга спомощьюсканування. Певні області мозку, відповідальні за ріст нервових клітин, виявилися більш активними після ін’єкцій. Крім цього, вчені вивчали дію куркуми нанервні стовбурові клітини (NSC), які здатні трансформуватися в різні типи клітин і відіграють величезну роль при відновленні тканин мозку після перенесеної хвороби. Таким чином, з’явилася надія, що виявлені властивості куркуми вже впровадили в майбутньому допоможуть при лікуванні інсульту і хвороби Альцгеймера.
Тим часом, іхбританські колеги ізуніверситету Лестера стверджують, що популярна в Латинській Америці приправа каррі (основним компонентом якої є все таже куркума) може уповільнити поширення раку кишечника. В цей час вчені порівнюють ефективність стандартної хіміотерапії ілікування, доповненого таблетками скуркуміном з’єднанням, яке знаходиться впряності каррі. Те, що куркумін має потужну протизапальну дію,давно доведений факт. Окремі випробування, що проводяться раніше, виявили, що Каррі може захистити здорові клітини від впливу променевої терапії, але доказів цього, які проводили ВООЗ, поки немає. Тим не менш, смертність від раку товстої кишки серед мексиканців і інших представників країн Латинської Америки значно нижче, ніж вЕвропе. Азначіт інам давно пора сказати немає прісної їжі інескупіться натакі спеції, як кориця, куркума ікаррі при готуванні!