Користь кокосового молока неодноразово доведена різними дослідженнями. Вживання в їжу якісного продукту сприятиме зміцненню здоров’я дитини стимуляції роботи імунного захисту, роботи травного тракту, що можна пояснити його унікальним складом!
Молоко отприроды
У складі кокосового молока знаходяться кілька ферментів, тому воно набагато легше перетравлюється, посравнению скоровьим ідаже козячим. Також в його складі знаходиться велика концентрація поліненасичених жирних кислот Омега-3, 6і9, фосфору, а також мінералів і сприяє зміцненню зубів і кісток, що так важливо для маленької дитини. Крім того, в цьому молоці ще ібольшая концентрація заліза. Достатнє надходження цього елемента ворганізм дитини буде профілактичним гарантом відсутності анемії.
Кокосове молоко завоювало міцні позиції впрофілактиці патологій травного тракту. Докторами рекомендовано включати його враціон при захворюваннях шлунка ікішечніка, навіть виразкового характеру, хвороби Крона (хронічне запалення травного тракту, здатне вражати всі його відділи).
Кокосове молоко сприятиме балансу рівня цукру через марганцю, що входить до складу. Аблагодаря наявності антиоксидантів, воно знімає запалення суглобів, що сприяє профілактиці подібних захворювань. Крім мінералів, кислот, вмолоке міститься велика концентрація вітамінів А, Е, С. причому рівень аскорбінової кислоти оптимальний дляімунного захисту. Тому, особливо корисним молоко буде всезони застуд. Якщо уребенка є непереносимість коров’ячого молока, алергія на білок, топедіатри радять сміливо замінювати його наростаюче, в тому числі ікокосовое. Пояснити це можна нетільки гіпоалергенними властивостями, ноиналичием грубих волокон, що сприяють поліпшенню травлення.
Насегодняшній день науковому світу практично невідомі негативні наслідки прийому кокосового молока в натуральному вигляді. Потенційна шкода кокосового молока може бути пов’язана з його зберіганням і наявністю шкідливих домішок. Для збереження якості виробники можуть додавати внапіток гуарову камедь, стабілізатор, який важко перетравлюється дитячим організмом. Крім того, через фруктозу, унекоторих дітей синдивидуальной непереносимістю, може виникати діарея іразлічние шкірні висипання.
користь кокосового молока, або що приготувати?
Основне використання кокосове молоко знайшло потайської кухні, що стало родзинкою цієї гілки кулінарії. Нонасегодняшній день кокосове молоко це нетільки традиційний інгредієнт азіатської кухні, ноуже иевропейской. Найчастіше молоко включається всостав десертів, коктейлів ідаже перших страв. Його використання дозволяє надати супам пікантність вершковий смак ілегкій аромат горіха. Також кокосове молоко традиційно використовують при приготуванні солодких соусів. Припустимо гасіння тонко нарізаних скибочок яловичини або птиці вмолоке, відмінним поєднанням буде молоко ідари моря.
В рамках європейської кухні кулінари радять замінити коров’яче молоко накокосове в рецепті: наприклад, при випічці млинців. Самі млинці придбають аромат, легкий відтінок смаку і неодмінно сподобаються дітям. Ктакім млинців кращою начинкою стануть банани, злегка обсмажені наслівочном маслі, або апельсини, карамелізовані ссахаром. ДО РЕЧІ, наоснові кокосового молока можна приготувати вдомашніх умовах ітрадиційний молочний коктейль, який обожнюють всі діти!.
Як правильно вибрати?
Всупереч поширеній думці, молоко кокоса ця нежидкость, що накопичується всередину порожнини горіха, абелая тягуча субстанція, яка виходить тільки механічним способом. Отримати ееможно тільки ізмякоти дозрілого горіха. При першій вичавці м’якоті кокоса виходить найбільш густе молоко, звисокої жирністю. Після вже відпрацьований продукт змішується зводом іпроцедуру повторюють, отримуючи таким чином менш жирне ігустое молоко.
Для того щоб вибрати якісний продукт, необхідно відштовхуватися отего складу, зазначеного наетикетке. Кращим варіантом буде двокомпонентний продукт концентрат молока кокоса івода. Наявність різних барвників,консервантів робить продукт менш корисним і обмежує коло його споживання.
Крім того, необхідно звертати увагу нажірность, яка різна. Жирність вибирається взалежності батьків. Для приготування супів, других страв, найкраще вибирати молоко звисоким відсотком жирності. Молоко сжирностью 50 60% традиційно використовується для приготування каррі, десертів Ісупов. Для приготування інших страв, молоко можна інужно розбавляти водою впропорції 1:2 або навіть 1: 3.
Найкраще купувати баночки смолоком невеликого обсягу, адже зберігати відкриту банку можна неболее 3суток вхолодильнику. Якщо вхолоді молоко починає густіти, топеред його використанням, помістіть банку в гарячу воду нанесколько хвилин, добре розмішайте дооднородной консистенції, ітолько після цього вживайте впищу.
користь кокосового молока очевидна, виходячи із складу ігіпоаллергенних властивостей. Цей приємний навкус продукт допоможе зробити звичні страви цікавими іпікантними. Головне не боятися експериментувати ідля більшої безпеки відстежує переносимість молока дитиною.