Згодом все частіше з’являються різні дослідження вчених, мета яких довести лікувальний ефект окремих продуктів, атоіцелих страв національних кухонь (таких, як англійський мармайт).
Неовсянкой єдиної!
Виявляється, нетільки вівсянку подарувала Британія світу як панацею отмногих болячок зверніть увагу намармайт це традиційна закуска уангличан, яка являє собою солоний дріжджовий екстракт. Смак уніє специфічний: одним подобається добезумія, інших верне отодного запаху. Нонедавно вчені всерйоз заговорили про його вплив на здоров’я. Висследовании, проведеномубританськими психологами, 28іспитуемих розділили надвоє групи, перша з яких щоранку отримувала чайну ложку мармайта, авторая арахісового масла. При дослідженні мозкової активності улюбителей мармайта істотно скорочувався час відповіді назрітельние стимули, що говорить про поліпшення роботи мозку. Швидше за все, це пов’язано з великою кількістю вітамінів В12 і6в цьому продукті.
Суп отдавления?
Традиційне блюдо іспанської кухні холодний томатний суп гаспачо теж виявився цілющою їжею. Дослідники з університету Барселони розглянули ефект споживання гаспачо у4000людей. Те, що окремі компоненти цієї страви (помідори, огірки, оливкова олія) корисні для здоров’я серця було відомо давно. Новедь суп ще солять іперчать, тому вченим було цікаво, чи буде ефект отпотребленія гаспачо позитивним або негативним для гіпертонікам (адже,як відомо, сіль сприяє гіпертонії). Однак експеримент довів зворотне: гаспачо впливає нависокий кров’яний тиск також, як якби випробовувані споживали всі інгредієнти поотдельності без солі. Вчені вважають, що корисні елементи гаспачо каротини, вітамінС іполіфеноли балансують вміст солі, роблячи суп повністю корисним для серця. Таким чином, регулярне споживання гаспачо може скоротити кров’яний тиск на 27%.
Вино отстарения?
Несекретно, що половина людства набагато охочіше попиває червоне вино, ніж той же мармайт. Бордо, к’янті, марсала… Середземноморська дієта, визнана кращою вмире, невиключає вживання червоного вина заобедом. Опользе цього алкогольного напою вчені сперечаються неоднозначно, час від часу знаходячи нові аргументи, як за, так і проти. Нове дослідження вчених ізуніверситету штату Вірджинія, опубліковане вжурналі The Journals ofGerontology, виявило, щоресвератрол натуральне з’єднання, присутнє, в тому числі, вкожуре червоного винограду перешкоджає віковому руйнуванню зв’язків між нейронами. Як тільки стане зрозумілий біологічний механізм, що дозволяє ресвератролу так позитивно впливати на процес старіння, вчені зможуть створити лікарський препарат, призначений для захисту мозку. Апока вживати вино вони радять все-таки в помірних кількостях…
Каша отрака?
Нонелюбая каша, аіменно полента блюдо італійської кухні изкукурузной крупи. Так, у дослідженні професора М. Ферраззі, присвяченого цілющим властивостям антиоксидантів, що містяться взернових культурах, основний акцент був зроблений накаротиноїди жовті або помаранчеві пігменти злакових інекоторих інших культур, в тому числі кукурудзяної крупи. Каротиноїди запобігають ракові захворювання печінки, шлунка і молочних залоз. Помнению Ферраззі, вшпінате, моркви,персиках, гарбузі, папайї, помідорах ікрасном болгарському перці концентрація каротиниодов трохи нижче, ніж вготової кукурудзяної каші. Так що, якщо Англійський мармайт це всього лише препарат вибору для підвищення розумової активності (стемже успіхом можна з’їсти щось солодке або випити кави), тоітальянскую поленту, багату каротиноїдами, рекомендують вживати впищу курцям, щоб знизити ризик розвитку раку легенів. А це, погодьтеся, вже серйозні речі…