Багато батьків обходять стороною страви зіндейкі вдитячому харчуванні, вважаючи, що вона доведеться неповкусу дитині. Новдетском харчуванні це дуже корисне івкусное, поживне м’ясо, багате корисними речовинами, що розширює межі смаку.
колега різдвяного гусака…
Спочатку індичку вживали вАмериці племена індіанців, у яких виникали труднощі з харчуванням. Вони, попреданиям, дали спробувати страви з цієї птиці першим переселилися в країну мандрівникам ізевропи. Полювання на цих великих птахів допомагала імвижівать всурових умовах вперше зими, коли було голодно. (Ось стех пір повелася традиція американців готувати страви з індички одягни подяки інакатолицькеРіздво!) Всвое час вСМИ нашуміла новина отом, що корисні тушки тільки самочок, амясо самців нестоль добре ввібранні. Але, пам’ятаючи виробників іучених, ніякої відмінності між складом м’яса самців ісамок невиявлено: вони рівні пополезності іпіщевой цінності. Єдині відмінності вмясе індички вцілому грудка володіє білим кольором м’ясних волокон, амишци вобласті стегна темного, насиченого забарвлення.
що кажуть дієтологи?
Дієтологи всього світу зовсім твердять, що страви з індички мають просто унікальними властивостями. Вних практично втри рази більше кальцію, ніж вкурином м’ясі, ажелеза майже також як івговядіне, при цьому буквально немає жиру. Індичка, крім усього іншого, багата солями фосфору неменше, ніж риба. Крім того, білки цього м’яса мають нізкоаллергенним потенціалом, що дозволяє використовувати його вбирання алергіків як замінник інших видів більш реактогенного білка.
ВМоскве відкрито навіть окреме кафе, в якому подають страви виключно синдейкой це ісупи, івторие страви, бургери ідаже десерти. (Особливим хітом вважаються смажені гомілки індички, які найкраще підходять для перекусів, іхудобно тримати вруке, кушая находу).
Знайте міру!
Так, індичка це тасамая горезвісна жива їжа, смачне іполезное м’ясо, нопереедать еетоже нестоит, особливо якщо мова йде одягненнях. По-перше, це тваринний білок, анавантаження будь-яким тваринним білком для дитячого організму може завдати потенційної шкоди. По-друге, завищені порції изиндейки ввібранні будуть приводити кнарушениям здоров’я, що підвищує ризик раннього старіння, онкологічних патологій іінфарктів. Одного блюда з індички на день цілком достатньо для того, щоб вона не завдала шкоди. Причому, оскільки вмясе цього птаха багато натрію, страви снею потрібно трохи недосалівать.
Як давати дітям?
Індичка може з’являтися у дітей однієї ізпервих, ееупотребляют діти свозраста приблизно 8-9місяців, коли приходить час введення перших прикормів. Педіатри пропонують спочатку пюре ізіндейкі, апосле року це можуть бути парові котлетки, фрикадельки ітефтелі, шматочків грудки всоусі. Починають знайомство с1чайной ложки, поступово, помере адаптації організму доводячи дополной порції в70 – 100г всутки.
Індичка низькокалорійна ігіпоаллергенная, вона рідко дає негативні реакції навіть удетей, схильних каллергіі. Вмясе багато вітамінів, особливо жиророзчинних імінеральних компонентів, необхідних зростаючому організму.
З чого почати знайомство з їжею? Приготуйте карапузові котлетки, йому обов’язково сподобається. Для цього потрібно двічі пропустити грудку індички нам’ясорубці, додати до неї яйце, трохи білого хліба з Селени, ретельно вимішати і всосити в миску з борошном. Нагарнір кіндейке відмінно підходять картопля пюре або рис, макарони ідругіе види круп.
При приготуванні потрібно пам’ятати, що м’ясо повинно бути свіжим, неімеющім ніякого запаху, щільними волокнами. Недопускається заморозка філе, тільки охолоджене сировину. Готується індичка неболее 30хвилин заето час еемясо стає м’яким ісочним.
головне боріться соднообразием, іваш малюк полюбить індичку на все життя. Страви з індійки можуть бути різноманітними це ісупи пюре, ібульони скусочками грудки, івторие страви.