Чим так унікальна пророщена пшениця? Користь її полягає в унікальній здатності відновлювати хворі тканини і системи організму. Вона в достатку містить калій, кальцій, кремній, хром, селен, мідь, цинк, залізо, йод, вітаміни В5, Е, С, Д, Р, фолієву кислоту. І коли пшениця проростає, вміст всіх цих елементів збільшується, виникає синергетичний ефект-тобто корисні речовини позитивно впливають один на одного. В результаті зміцнюючий і лікувальний ефект пророщеної пшениці виявляється дуже високим.
пророщена пшениця користь при лікуванні
Нерідко про пророщеної пшениці говорять як про панацею, здатної впоратися практично з будь-якою хворобою. Паростки пшениці, дійсно, мають корисні якості і якщо не всі, то дуже багато, можна відновити в комплексі з іншими заходами. Наприклад, вважається, що регулярне вживання паростків пшениці в їжу через кілька місяців помітно поліпшить різкість зору, а з часомдозволить і зовсім позбутися від очок. Але якщо годинами дивитися телевізор, не дотримуватися правил роботи за комп’ютером, нехтувати заходами гігієни при нанесенні макіяжу, то ніяка пшениця очам не допоможе. Тільки дбайливе ставлення до себе, в тому числі і правильний режим харчування, допоможуть зберегти здоров’я. І дуже потужним інструментом цього правильного харчування є пророщена пшениця.
Користь її, зокрема, полягає в здатності нормалізувати і стабілізувати обмін речовин. Також вона зміцнює імунітет, благотворно діє на нервову, кровоносну, травну, опорно-рухову системи. Також паростки пшениці збагачують кров киснем, підвищують витривалість організму до холоду і кисневого голодування. Доведено, що пророщена пшениця сприяє розсмоктуванню злоякісних і доброякісних пухлин, кіст, жировиків і т. д.
За рахунок того, що пшениця усуває запальні процеси, вона підсилює захисні властивості організму, самопочуття поліпшується, виникає приплив сил.
Зміцнення імунітету йде і за рахунок очищення і нормалізації мікрофлори кишечника. Це, зокрема, сприяє усуненню рецидивів кандидозу (молочниці).
Пророщена пшениця очищає організм і від зашлакованості, що не тільки в цілому оздоровлює організм і сприяє довголіттю, але і проявляється в таких приємних змінах, як здоровий колір обличчя, Чиста шкіра, блиск в очах та ін. Позбавлення від зашлакованості відбувається за рахунок того, що зернова клітковина розбухає і вбирає в себе всі токсичні речовини, а потім виводить їх з організму.
Крім того, постійне вживання пророщеної пшениці дозволяє відновити колір і густоту волосся, усуває ламкість нігтів.
пророщена пшениця в харчуванні
Лікувальний і оздоровчий ефект від пророщеної пшениці проявиться лише при постійному її використанні. Від разового застосування сьогодні з’їв, а назавтра подавайте результат користі буде небагато.
Для максимально швидкого впливу на організм потрібно щодня з’їдати приблизно півсклянки пророщеної пшениці можна їсти просто так або додавати в салати, запікати у вигляді хліба. Однак важливо знати, що при термічній обробці частина корисних властивостей пшениці втрачається.
Оптимально, коли паростки пшениці проклюнулися на 2 мм в такому вигляді пророщена пшениця містить максимальну кількість корисних речовин. Для уповільнення її зростання (наприклад, коли паростки проклюнулися, а з’їсти пшеницю ви не встигли), пророслу пшеницю можна поставити в холодильник.
Найкорисніше їсти пшеницю на сніданок, натщесерце.
як проростити пшеницю
Пророщування пшениці справа абсолютно не ювелірна, тому навіть якщо щось в технології буде порушено, швидше за все, проростити пшеницю все одно вдасться. Головне, не перетримувати пророщені зерна сильно вирощеними паростками можна навіть отруїтися. Ще раз відзначимо: паросток в 2 мм оптимальний варіант.
Купити пшеницю для пророщування можна в аптеках, супермаркетах або в зоомагазинах. Перед замочуванням зерна необхідно ретельно промити кип’яченою водою кімнатної температури (або бутильованою водою).
На дно тарілки потрібно покласти чисту тканину або кілька шарів марлі, рясно змочених водою. На цю поверхню рівним тонким шаром кладуть пшеницю, а зверху знову накривають шаром змоченої тканини. Посуд з пшеницею потрібно поставити в тепле, сонячне місце.
Два рази в день пшеницю потрібно промивати, щоб вона не закисла.
паростки з’являться через день-два.
протипоказання до пророщеної пшениці
Будь-які пророщені зерна, в тому числі і пророщена пшениця, як і різні висівки, протипоказані при виразці шлунка.
Інших прямих протипоказань до вживання цього продукту немає. Але важливо враховувати, що пророщена пшениця погано поєднується з молочними продуктами, медом, квітковим пилком, муміє і золотим коренем.
у перші дні вживання пророщеної пшениці можуть виникнути слабкість, запаморочення і рідкий стілець, але ці неприємні симптоми пройдуть через кілька днів.