Визнаете, як солити оселедець вдомашніх умовах? Або вважаєте еередним продуктом, адже солона значить, затримує рідину ворганізмі? Невсе так просто, асолоне Солоному ворожнечу. Незря наші предки так любили пообідати простий оселедцем зржаним хлібом, цибулею іквасом…
здорова селянська їжа
Насегодняшній день доведено, що оселедець набагато корисніше смаженої риби, неговорячи вже окопченої. Якісний оселедець це джерело поліненасиченої жирної кислоти Омега-3, що перешкоджає виникненню серцево-судинних захворювань. Ноіето ще невсе. Пам’ятанню вчених однієї ізклінік нідерландського міста Утрехта, вживання впищуоселедця допоможе зберегти життєвий тонус вхолодну пору року, оскільки веесостав входять компоненти, що поліпшують вироблення енергії вмітохондріях організму людини. (Цим пояснюється, зокрема, те, що серед жителів Голландії, Норвегії, Данії вкрай мало пацієнтів сдіагнозом синдрому хронічної втоми або хронічна депресія).
Фінські дослідники виявили іншу цікаву закономірність: наявність враціоне жирної солоної риби помітно покращує пам’ять існижает ризик хвороби Альцгеймера ірозвитку недоумства! Так що якщо ваша благовірна нелюбить возитися сселедкой, саме час вам взяти процес всвої руки. Особливо, якщо риба, яку збираєтеся солити, спіймана цими самими руками…
як солити оселедець вдомашніх умовах?
Знадобиться: 500г оселедця (приблизно 2шт.), 1л води, 1 стакан морської солі, 1ст.л. цукру, 3шт. лаврового листа, 5шт.чорного перцю-горошку, 5шт.запашного перцю-горошку, 2шт. сушених ягід ялівцю (побажання, можна і без них).
Видаліть зриби зябра івнутренності іпромийте під холодною водою. Заздалегідь приготуйте розсіл, щоб він був до кімнатної температури. Для цього розчиніть вводі сіль Ісахар ідоведіте докипенія. Киньте туди лавровий лист, перець і ягоди ялівцю. Викладіть рибу вемальований або скляний посуд черевцем вгору ізалейте остиглимрозсолом так, щоб онполностью покривалее. Накрийте зверху тарілкою скаким-то вантажем, щоб притиснути рибу кодну. Залиште при кімнатній температурі на6часов, після чого приберіть вхолодильник ще на12часов. Це буде малосольная оселедець, аеслі хочете більш солоний варіант, потримайте вхолодильнику ще 24години.
3полезних ради позасолці риби:
- Чим жирніше оселедець, тим менше солі вона візьме.
- показник хорошого просолу це світла пружна риба, без почервоніння ухребта.
- Зберігати домашню оселедець потрібно тільки вхолодильнику.
Іеще один важливий нюанс: будь-яка засолена риба корисна для здоров’я (тунець, скумбрія, сардина). Однак щоб врибі максимально були збережені всі корисні властивості, вона недовжна проходити термічну обробку. Значить, різноманітні пресерви вбанках, що продаються вмагазині, вже негідяться. Інадо діставати іншу рибу для свого столу. Але як? Солити оселедець вдомашніх умовах, звичайно ж!