Багато хто вважає, що картопля призводить до зайвої ваги через свою калорійності. Новреальності дієтологи поспішають заспокоїти чоловіків, які прагнуть кпохудению іподтянутой фігурі. Виникає питання: чи варто їсти картоплю кожен день наужин, аеслі та товкакой формі потрібно його вживати для максимальної користі?
ВРосії картопля став популярним порівняно недавно, але став серед населення велику любов, ставши воістину традиційним національним блюдом. (Сселедочкой, дасчерним хлібцем, дапод стопочку біленькою!) Багато чоловіків готові їсти картопельку в якості гарніру хоч кожен день. Нобдітельние дружини, що стежать заихздоров’ям, так іноровлять підсунути тоовощі напару, топасту… Ктоже прав? Думка дієтологів в цьому відношенні нетаке однозначне, багато що залежить відкулінарної обробки іспособа споживання картоплі.
несучи картопля корисна?
Склад картоплі залежить від сорту изрелости бульби, умов зростання ісроков зберігання. В середньому, 100г продукту містить до75ккал, що досить небагато. Зовсім небагато вкартофеле білка іеще менше жиру, ауглеводів близько 17г, причому це складні іхформи крохмаль. Багато вкартофеле вітамінів імінералів, нобольшая частина іхсодержітся вобласті шкурки, яку при обробці плода нещаднозрізавши. Невеликі порції картоплі, складові до200-300г вотварном або запеченому вигляді, ненавредят фігурі, враховуючи той факт, що при термічній обробці частина крохмалю руйнується. Крім того, більш корисним і калорійним буде відварну картоплю, особливо якщо це вмундире, ссохраненной шкіркою. В ній багато клітковини іполезних мінеральних компонентів, необхідних організму.
Авот смажена картопля, особливо якщо це тваринні жири (гусячий, сало) буде високо калорійним продуктом, який варто виключити ізхарчування, щоб ненавредіть нетільки фігурі, ноіздоровью печінки іподжелудочной залози. Така важка їжа небезпечна розвитком запалення і болю вживоті.
сама шкідлива картопля фрі!
Якщо говорити про те, яка картопля призводить до повноти, то це знамените блюдо фастуду картопля фрі. Обсмажена вбольшом кількості масла, насичена канцерогенами ісоллю, стимуляторами апетиту, вона призводить ктому, що люди споживають ееслішком великій кількості, що негативно відбивається напрацюванні травлення, різко підвищує рівень глюкози крові ігрозіт ожирінням. Тому, якщо чоловік піклується про фігуру і хоче скинути зайву вагу, саме відкартошкі фріварто відмовитися, перейшовши напарової або відварну картоплю вмундире. Порція такої картоплі в200-250 грамів відмінно наситить, при цьому покалорійності вона не дасть нормативів для удіна або обіду, забезпечивши ще іпоступленіе калію, фосфору і заліза. Без шкоди для фігури картоплю можна вживати два-три рази на день з м’ясними або рибними стравами, як гарнір, або вскладі овочевої суміші, через що його користь тільки посилиться.
чи можна картоплю використовувати вдієтах?
При схудненні рекомендують обмеження продуктів звисоким вмістом вуглеводів, тому страви скартофелем варто обмежувати, але не виключати. Можна залишити картоплю всоставе перших страв іовощних рагу, відмовившись отеееупотребленія у вигляді чистого гарніру. Також варто прибрати салати з вмістом картоплі, так як зазвичай це щільні калорійні страви (олів’є, столичний інекоторие інші). При приготуванні картоплі потрібно віддати вдієтичному харчуванні таким способам як запікання вфольге( або взолі), приготування напару(вмультиварці) або відварювання позасоленій воді. Шкідливими звичками дієтології є поєднання картоплі з огірком або оселедцем, тому що вони призводять до перевантаження підшлункової залози іпровокації набряків, навантаженні насердце ісосуд. Набагато корисніше для травлення издоровья страви ізкартофеля совощами (кабачок, гарбуз, горошок, помідор). Втаком вигляді онусваивается максимально повно, повільніше перетравлюється інеприводит кзапорам. В цілому, картопля корисна для здоров’я іневредит фігурі, якщо є ееправильно інеслішком часто.