Моя подруга, щаслива мати трьох дітей, частенько готує суфле Домашнє, і пояснює свій вибір впользу цієї страви так: це божественно вкусноі… донеприлічія легко готується! Аеще суфле дуже зручно, якщо треба згодувати дитині якийсь нелюбимий імпродукт (цвітну капусту, печінку ІТ.п.). В цьому випадку стару добру рекомендацію попітанію вточках громадського харчування (краще взяти цілісний шматок м’яса у вигляді ростбіфа або відбивної, ніж котлету або тефтелю, яка невідомо з чого зроблена) треба використовувати прямо навпаки…
Легке дихання видуховки
Уперевод сфранцузького soufflе це подих, легкий вітерець. Мабуть, тому, що воно має вкрай ніжний смак івоздушную консистенцію, завдяки чому буквально тане ворту.
Готується суфле ізяічних жовтків, які змішують ссамимі різними компонентами (м’ясо, риба, овочі), азатем вету масу додають збиті впену яєчні білки ізапекают. Головна хитрість це недать опасть білкової піні при з’єднанні сосновою базою суфле. Робити це треба гранично обережно, неквапливо, ілучше всього вдва етапу: спершу змішати невелику кількість збитих білків ствердими інгредієнтами, щоб зробити суміш більш рідкою, апотом додати інші білки иосторожно перемішати масу знизу вгору.
Вважається, що суфле винайшли французькі кухарі. Крім того, ця страва була одним іхлюбімих укороля-Сонце Людовика XIV, який знав толк вкулінарії…
Суфле Домашнє: м’ясне, овочеве, шоколадне?
Отже, для приготування суфле вам знадобиться вогнетривкий посуд, робоча духовкаі… вибрати, власне, яке суфле приготувати? Для сніданку 6-річній дитині, підійде, наприклад, сирне суфле; наобід м’ясне совощами; надесерт суфле. Приступимо!
Суфле ізтворога ікабачков. Знадобиться: 1кабачок, 100 сиру домашнього, 2яйца, 1ч.ложка вершкового масла, 1ст.ложка панірувальних сухарів. Очищений кабачок натріть на крупній тертці, злегка посоліть і дайте на5-8хвилин. Зцідіть ізкабачка зайвий сік ісмішайте кабачкову масу створогом і жовтками. Білки збийте віночком (або міксером) допени іакуратно влийте втворожно-жовткову масу. Форму для запікання змастіть маслом іприсипьте панірувальними сухарями, викладіть туди отриману масу так, щоб форма була заповнена наполовину, івипікайте приблизно 30хвилин при температурі 180⁰С.
Суфле Домашнє ізкуріной печінки і цвітної капусти. Знадобиться: 400г цвітної капусти, 5яіц, 150мл молока, 600г курячої печінки, 1луковіца, сіль повкусу. Розберіть насоцветия цвітну капусту іотваріте вподсоленной воді доготовності. Відкиньте її і дайте стекти воді. З’єднайте капусту споловиною молока івзбийте блендером впюре, а молоко збийте віночком (або міксером). Змішавшикапустяну масу сяичной сумішшю ітщательно перемішайте. Дрібно наріжте курячу печінку илук. Збийте суміш блендером впюрі. Посоліть суміш, з’єднайте, акуратно додайте збиті білки. Надно форми, змащеної вершковим маслом, викладіть рівним шаром отриману масу івипікайте приблизно 35-40 хвилин при температурі 180⁰С.
Яблучне суфле. Знадобиться: 6яіц, 300г солодких яблук, 1ст. цукру, 1ст. ложка вершкового масла, 2ст.ложки цукрової пудри, ¾ склянки жирних вершків, 1ст.ложка панірувальних сухарів. Яблука дрібно поріжте, попередньо видаливши серцевину, залийте невеликою кількістю води іпроваріть іхдом’якості. Потім протріть яблучне пюре через сито, змішайте сяючими жовтками, збитими споловиною цукру. Потім акуратно влийте всмесь білки, збиті з цукром. Викладіть суфле вформу, змащену маслом іпосипанную панірувальними сухарями, івипікайте приблизно 15-20 хвилин при температурі 180⁰С. гаряче суфле посипте зверху цукровою пудрою.