Багато хто пам’ятає сучасно ароматний зелений Тархун, яким ми страждали спрагу. Вмагазинах сьогодні такого немає, номожно приготувати своїм дітям натуральний напій ізсвежего естрагону (тархун або драгун-трава). Ця рослина відома своїми корисними властивостями. Відноситься кгрупі полином, нопрі цьому гіркого смаку дана трава впище інапітках недає. Виростає естрагон вмонголії ісібірі, нозасчет своїх харчових і лікувальних якостей набув популярності в багатьох країнах. Сьогодні його можна легко знайти впродаже вмагазинах інаринках.
Користь естрагону в харчуванні
Естрагон багатий вітамінами імінеральними компонентами, особливо багато внем ретинолу, вітамінад, групи В, К, рутина, заліза ійода, атакже мікроелементів, цинку, селену Імеді. Цінується вона заналічіе всоставе ефірних масел влисточках, іпротівоінфекційними властивостями зарахунок високої кількості аскорбінової кислоти іаскорутіна. Додамо сюди велику кількість флавоноїдів, поліненасичених жирних кислот, необхідних для нормалізації обмінних процесів. Вона володіє вкрай низькою калорійністю, зарахо цінується вдієтичному харчуванні.
Додавання естрагону кпище володіє протизастудним ефектом іобщеукрепляющим, стимулює імунний захист, зменшує інтенсивність запальних процесів, допомагає впрофілактики вітамінодефциту, допомагає потяг хвороб дихальної системи, стимулює апетит, зменшує кількість рідини в організмі, зганяючи набряки, нормалізує стан серця ісосудов. Зовнішнє застосування кашки изизмельченного тархуна має бактерицидний ефект изаживляет дрібні ранки іпорізи, зменшує свербіж отукусов комах.
Ивчай, ивсалат…
Свіжу траву використовують при приготуванні різних страв салатів, десертів, перших івторих страв, а також прохолодних ісогревающіх напоїв. В лікувальних цілях удетей можна застосовувати відвар або настій листя естрагону, а також чай стархуном. Такі напої допомагають внормализации роботи травного тракту, стимулюють апетит, що корисно малоежкам, атакже мають антиспазматическим іболеутоляющим ефектами, знімають підвищене газоутворення інормалізуют стілець.
Чай можна приготувати найпростішим способом, заливши чайну ложку трави склянкою окропу і настоятися протягом 20 хвилин. Крім того, можна приготувати інапіток счайной ложкою естрагону, половиною ложки імбиру идолькой лимона. Такий чай буде корисний при застуді ікашле, оскільки тархун має гіпоалергенні властивості ім’яким смаком. Ромі того, естрагон додають кгорячім стравам ісалатам, новтерміческі оброблювані страви його потрібно додають неранее, ніж за3мінути доокончанія приготування, інакше смак стане гірким.
Непоралі освіжитися?
Особливої популярності набули салати інапіткі тархуном, а також соуси ізаправки для салатів іблюд. Носамим бажаним стане напій тархун, який родом іздетства, має приємний смак, красивим смарагдовим кольором, швидко втамовує спрагу іпомогает освіжитися вжару. Приготувати його дітям можна ідома, щоб зберегти всі корисні властивості рослини, вітаміни імінеральнікомпонента. Для цього потрібно 200г тархуна подрібнити вблендері (або кухонному комбайні), додати до нього 1толову ложку цукру (стевії, виноградного цукру або цукрозамінника), перемішати. Потім вичавити туди сік іздвух лимонів ідобавіть 1літр чистої води (побажанню можна залити ігазіровкой). Все потрібно перемішати іпроцедіть через ситечко, -ароматні напій Тархун готовий, його можна давати дітям.