Невсе батьки, розширюючи прикорм, знають, вчем користь сиру іограничивают його споживання малюком. Тим часом, сир це відмінне джерело кальцію ікачественного тваринного білка, які легко засвоюються і активно впливають напостроеніе скелета ітканей тіла. Але як саме ізсортів сиру допустимо умалишів, івкаком?
Скажи: Чі-і-з!
В цілому, сир допустимо давати дітям, починаючи з півтора років, ісамими відповідними ізсортов будуть малосолені молоді види сирів без будь-яких добавок. Новажно пам’ятати про цих сортах той факт, що вони можуть дуже швидко псуватися під дією факторів зовнішнього середовища. Такі сири як сулугуні, бринза, фета дають дітям після трьох років, попередньо іхтщательно вимочивши. М’який сир потіпу брі, камамбер або бончестер мають всебе багато вологи іособую грибкову культуру, покриті зверху білою або зеленуватою цвілевої скоринкою. Такі сири не можна дітям неточто їсти, адаже чіпати іюхати.
Сполутора років можна давати малюкам напівтвердий сир Російський, Голландський, Едам, Костромської, укоторих рівний смак. Твердий сир потіпу масдам, пармезан або чеддер, ементаль мають дуже щільну структуру івираженний смак, іхдают дітям після 3-5років.
чому користь сиру для дітей?
Для розуміння віку, в якому в харчуванні може з’являтися сир, потрібно розуміти всі його корисні властивості для зростаючого організму. Як такі, молочні ікисломолочні продукти з’являються ввібранні дитини звозраста одного року. Зазвичай це кефір, сир ійогурти, іполезни вони тим, що в них міститься кальцій, бере участь вформірованіі скелета іукріпленіі кісток, атакже білки,які відносять до матеріалу для всіх клітин ітканей організму. Введення цих молочних продуктів враціон неприводить ккаким-небудь небезпечним або негативних наслідків, іпомогает вформірованіі смакових звичок. Помірне розширення смаків потрібно вводити дитині шматочки сиру для жування, а також додавати його втертому вигляді вкаші, страви ісупи.
Малишок, з’їж сирок!
Починаючи сгодовалого віку, твердий негострий інесолений сир повинен з’являтися в роті крихти в кількості близько 10-15 грамів всутки. Його можна давати 2-3 рази на день, додаючи до зубів шматочками для жування.
Тесорта сиру, які дозволені дітям раннього віку, містять до25% білка імного кальцію всочетании сфосфором, атакже жиророзчинні вітаміни івітаміни групи В.користь такого унікального складу продукту неоціненна, сир допомагає вукреплении кісткової тканини ізубной емалі, допомагає росту зубів, волосся іноготков крихти. Білки сиру допомагають росту м’язів і тканин, формують міцний імунітет за рахунок антитіл білкового походження. Також формується рівномірний набір малюком ваги тіла, Асир допомагає насититися зарядитися енергією швидко інадовго.
Не варто скидати порахунків, що додавання краціону різних сортів сиру проводить розширення смакових меж іпривівает правильні харчові звички, жирні кислоти всоставе продукту допомагають правильному формуванню нервової системи івнутренних органів, допомагають зберігати гострий зір. Сир має високу калорійність, новсе його калорії корисні, висока рухливість крихти допомагає всжіганіі всіх надходять спищів калорій, які дає сир, неоткладиваясь набоках.
заборонений сир солодкий…
Після року життя, при виборі сирів для харчування дитини потрібно відразу відійти відприлавков скопченими, розсольними іплавленими сирами, це невідповідні для дітей продукти. основними іхнедостаткамі буде надлишок солі іразлічние добавки, продукти копчення, маринади враціоне. Також потрібно відмовитися отупотребленія дитиною сиру, що має неприродний колір онявно насичений барвниками. Так, надмірно яскравий колір сиру говорить про відсутність фарбувальних харчових компонентів. Такожсир для дітей недовгий перевищувати межі 20%. Сирний сир можна давати дитині тільки в тих випадках, якщо оннеимеет всоставе барвників иароматизаторов, консервантів идобавок смаркировкое. корисніше давати звичайний сирок, ніж сирні сири. Аплавлені сири варто забути взагалі наихизготовление йде сировину сзавершенным терміном придатності, йде користь сиру такого вельми сумнівна. Заборонені, звичайно, ісири: вони сильно алергенні і небезпечні розладами травлення.