Далеко не всі господині знають, чим корисна кукурудзяна крупа і які страви можна з них приготувати. Ця крупа сьогодні незаслужено обділена увагою, незважаючи на те, що саме вона є однією з перших, що можна знайомити дитину спочатку прикорму, не побоюючись розвитку алергії.
дари цариці полів
Іце ще далеко не всі її корисні властивості! Кукурудзяна крупа відноситься кдіетіческім продуктам, вней багато клітковини, яка нормалізує стілець іпомогает виводити ізорганізму токсини ішлакі, регулює травлення.
вплив кукурудзяної крупи на здоров’я
Важливо знати, чим корисна кукурудзяна крупа, як для дорослих, так ідля дітей. Ті, хто регулярно вживає впищу страви виданої крупи, мають знижений ризик формування серцевих ісосудістих патологій, з огляду на те, що вона здатна активно регулювати рівень холестерину. При споживанні кукурудзяної каші або гарнірів з цією крупою не менше трьох разів на день, можна позбутися відлущування шкіриіукріпити стан волосся, знизити кровоточивість вобласті ясен інормалізувати процеси сну. Ще одним корисним властивістю каші, яке особливо важливо для дітей, є відсутність в ній клейковини (глютену). Це особливий білок злаків, який може викликати алергію або непереносимість, особливо в перший рік життя. Тому саме цю крупу рекомендують всім мамам для приготування перший каш для крихти.
Також кукурудзяна крупа врозрізних видах активно рекомендується людям, що страждають відпроблем спищевареніем, а також в якості профілактики онкологічної патології. Вона активно застосовується в різних дієтах для зниження ваги за рахунок своєї дуже низької калорійності.
чи є шкода укукурузной крупи?
Єдина шкода, яку потенційно може завдати кукурудзяна крупа це небезпека зіпсованого апетиту, за умови неправильного еехраненія іпорчі продукту. Ноето властиво всім круп, анетолько кукурудзі. Тривале зберігання крупи призводить до зміни її смакових якостей, з’являється гірчинка. Пам’ятайте: якщо потрібна поживнаівисококалорійна дієта (кпрімеру, вперіод реабілітації після важких захворювань ітравм), тоді ця каша недля вас, оскільки вона необладает великим енергетичним потенціалом Івес наней набрати не можна. Ісоответственно, всім, хто мріє схуднути, несильно при цьому голодуючи така каша, навпаки, буде одним ізцінних продуктів настоле.
як її вибрати?
На жаль, досі мало хто знає, як правильно вибрати іхраніть, а також як готувати кукурудзяну крупу. Існує кілька різновидів кукурудзяної крупи. Це шліфована крупа (яка ділиться розміром частинок приблизно на5категорій), велика крупа (використовувана для кукурудзяних пластівців івоздушних зерен) імелкая крупа (для приготування паличок імуки). При покупці важливо звертати увагу наупаковку, вона повинна бути цілою ігерметічной, а термін придатності неістекшім. При тривалому зберіганні гноюкукурудзяна крупа може гірчити. Зернятка повинні бути гладкими ірівними, без дефектів забарвлення, без грудочок іпримесей. Колір крупи нівкоєм випадку неяскравий, а жовтий. Зберігають крупу всухому прохолодному місці іневисокої вологості, в щільно закритих банках.
щоб повною мірою оцінити, чим корисна кукурудзяна крупа, потрібно еепросто один раз спробувати (наприклад, приготувавши традиційне блюдо молдавської кухні мамалигу). Тоді висможете насолодитися еевкусом іпользой сповна.