Коли мова заходить опище справжнього чоловіка, наумприходить якщо некабан навертеле, то як мінімум смажена відбивна. Це, жінки, всі оди печете, анам це нікчемному, кажуть представники сильної статі, заїдаючи свинячу рульку бутербродом з ковбасою. Зрозуміло, ситно жити незапретишь. Але, живлячи слабкість кжареним іжірним страв, сильній статі не можна забувати, що крім досить невинного ризику додати пару кілограмів, така їжа небезпечна для здоров’я, так як містить підвищений рівень холестерину.
смачний перевертень
Отом, що підвищений рівень холестерину ― вірний шлях кболезням серця ісосудов, зайвий раз говорити неприходиться. Особливість ворога в тому, що він легко маскується. Це жиророзчинна речовина( ліпід), частково виробляється ворганізмі (переважно впечені), ачастично надходить ззовні, являє собою найважливішу складову обміну речовин людини. У його відсутність немогут утворюватися безліч гормонів івітамінів, неправильно працює головний мозок іімунная система. Головне, що потрібно робити любителям ситно поїсти, ― недопускати, щоб холестерину ворганізм надходило більше, ніж потрібно.
Справа в тому, що недобрі наміри цей ліпід набуває лише всоюзе сліпопротеинами низької щільності, тоді як ліпопротеїни високої щільності лише допомагають холестерину подорожувати покровяному руслу. Шкідливі властивості найчастіше має харчовий холестерин, який знаходиться впродуктах тваринного походження, багатих жирами. Тобто, втом, чим так люблять себе побалувати чоловіки.Так, 100г свинини містять 100мг холестерину, 100г вершкового масла 240мг, 100г твердого сиру ― 1200мг, 100г осетрової ікри ― 2700мг. відносно бідною назагадочний ліпід вважається риба: 30мг в100г шматочку тріски. Якщо врахувати, що, згідно з науковою літературою, добова норма споживання харчового холестерину для людини всього 300мг, без розумного підходу нам ніяк не обійтися.
Тут середньостатистичний чоловік вигукне: ось ще! Скоро скалькулятором застол сідати почнемо! Але, як вказують вчені, сильній статі потрібно особливо уважно ставитися до рівня холестерину в крові. Добре, якщо його менше 100мг/дл (міліграмів), і менше 190мг/дл. Дослідники довели, що шкідлива модифікація ліпіду здатна утворювати бляшки нестенках судин, закупорювати іхіприводити катеросклерозу, ішемічної хвороби серця, інфарктів іінсультам. При цьому попредрасположенності ксердечно-судинних захворювань сильна стать випереджає слабку половину вцілих два рази.
Вчені з’ясували,що рівень шкідливого холестерину здатний підвищитися навіть при збільшенні маси тіла на0, 5кг.
Як нестати жертвою власної вечері
Щоб шлях ксердцу чоловіки, що пролягає, як відомо, через шлунок, небув важкий і небезпечний, потрібно раціонально підходити до питання надходження холестерину ворганізм. Цього можна домогтися, дотримуючись правил здорового способу життя:
раціонального харчування
обмеження куріння
розумні фізичні навантаження
Жирне можна! Ноосторожно. Згідно з наукою, невсе жири, основні джерела холестерину, однакові. Для того щоб підступного ліпіду вкрові стало менше, слід скоротити вживання продуктів, багатих насиченими жирами, ― м’яса, сиру і вершкового масла. Відмінним замінником імможет послужити риба, птиця, молочна продукція іполіненасичені, атакже мононенасичені жири ― кукурудзяна, соєва, оливкова іарахісовое масла.
їжте більше фруктів і овочів. Вони здатні захистити організм отхолестерина завдяки наявності вних полісахариду пектину (клітковини). Лікарі впевнені, що яблука, груші, цитрусові, морква ікапуста недолжны залишати ваш стіл ніколи. Доведено, що всього дві морквини на день здатні знизити рівень холестерину на15%. Вживання цитрусових-на8%. Дієтологи вважають такі результати досить переконливими, адже ризик заробити інфаркт для людини падає, навіть якщо шкідливого ліпіду стає менше всього на12%.
яєчня хороша лише зрідка. Оскільки таке маленьке іневинне куряче яйце-один ізпродуктів-лідерів покоління холестерину, медики настійно радять не їсти більше трьох яєць. Інший секрет ― якщо хочете додати впищу яйця понад норму, залиште від них лише білки. Недоброго жироподобного речовини вних набагато менше.
Побільше зернових ибобовых. Ситні, смачні, багаті вітамінами зернові каші (вівсяні, Кукурудзяні, рисові ІТ.Д.), атакже боби ігорох непоступают фруктам поколичеству пектинових речовин іуспішно виводять поганий холестерин ізорганізму. Зокрема, американські вчені довели, що всього замісяць регулярного споживання бобових рівень жироподібного недруга вкрові учеловека здатний знизитися на 20%, напорядок збільшуючи шанси мати здорове серце.
додайте вітамінів, мінералів імікроелементів. Після того як викличуть відхолестерин за допомогою розумного раціону харчування, зробіть останній постріл ― не забудьте приймати вітаміни. Доведено, що правильний рівень вітамінів ворганізмі здатний нейтралізувати дію холестерину. Є дослідження, що підтверджують ефективність застосування препаратівкальцію, атакож активованого вугілля. Вправильних дозуваннях (іхдолжен підібрати лікар) іхсочетаніе здатне знизити кількість холестерину в крові начетверть.
Так нехитрі правила, що диктуються дієтологами, доводять: зробити так, щоб підвищений рівень холестерину знизився ібил для нашого організму другом, можна івкусно, иситно.