Щоб добре пахнути, треба правильно харчуватися ця закономірність багато разів доведена і багато разів підтверджена. Однак досі це викликає подив: ні, з часником все зрозуміло, але, а в іншому їжа і запах тіла де зв’язок?.. Зв’язок є, і сама що ні на є пряма. Тому якщо на завтра заплановані важливіпереговори, побачення з дівчиною, серйозна зустріч і хочеться виглядати на всі сто, в тому числі і приємно пахнути, необхідно задуматися про своє сьогоднішньому обіді і вечері, і про завтрашньому сніданку, та й в принципі про своє харчування, тому що воно впливає на запах тіла.
сироїдіння краще дезодоранту
Практично всі люди, які захоплюються сироїдінням, відзначають, що у них потовиділення стає нейтральним і неприємний запах поту не турбує їх ні під час інтенсивних фізичних тренувань, ні в сильну спеку. Пояснюючи цей факт, сироїди порівнюють запах позавчорашньої вареної картоплі, м’яса і макаронів і запах таких же позавчорашніх свіжих фруктів. Природно, що свіжі фрукти будуть пахнути добре ічерез тиждень, чого не скажеш про продукти, підданих термічній обробці. Відповідно, що людина з’їсть, запах того і отримає разом з виділяється з організму потім. При цьому треба робити знижку на те, що з’їдена їжа довго подорожує по тілу години 24 проводить в шлунку, ще годин 6 в тонкій кишці, а в товстій кишці може пробути 15 і більше годин. І запах тому буде не як зі сковорідки, а… не свіжий.
Однак не кожна людина морально готова перейти на сироїдіння. Але досвідом цієї школи харчування скористатися варто. Наприклад, в період сильної спеки, перед тренуваннями в спортзалі, напередодні побачення варто віддати перевагу свіжим овочам і фруктам, а не солоним, перченим, смаженим стравам. Останні, ДО РЕЧІ, підсилюють вироблення поту, отже, і неприємний запах поту теж стає сильнішим. Просто тому, що його стає більше.
Навіть якщо виправити ситуацію з запахом тіла раз і назавжди не вийде (все-таки сироїдіння потрібно віддаватися повністю), то користь від вітамінів, клітковини та інших благ свіжих овочів і фруктів буде очевидна.
на службі феромонів
Летючі речовини, що виділяються шкірою і статевими органами людини феромони впливають на наші симпатії і антипатії. Так, атрактанти привертають, притягують до себе, а репеленти, навпаки, відштовхують. І чим більше людина виділяє атрактантів, тим більше він привабливий для протилежної статі. Звичайно, роль феромонів не тільки в цьому. Вони ще покращують дихальну функцію, підсилюють вироблення антитіл, захищають організм від мікробів, підвищують настрій.
При цьому феромони на рівні свідомості не сприймаються як запахи. Але особлива область слизової в передній частині носа вловлює феромони і посилає імпульс в мозок. Існують продукти, постійне вживання яких збільшує або знижує вироблення атрактантів. Кращими стравами для вироблення феромонів вважаються нежирне м’ясо іморепродукти, молоко та ікра. Погано позначаються на запаху тіла і виробленні феромонів будь-які копченості і солоності, гострі страви, цибулю і часник. Йогурти, торти, а також будь-які кулінарні вироби з пряним запахом не стимулюють збудження. Корисні для вироблення феромонів кріп, петрушка, селера, яблука, цитрусові, персики, ананаси, дині.
Виробленню відразливих ферамонів репелентів сприяють різні сири, булочки, піци, копченості.
Сексуальна привабливість і запах тіла не раз ставала предметом досліджень і експериментів а-ля їжа і запах тіла де зв’язок? Так, доктор Алан Хірш у своїй книзі Запах сексу поділився результатами свого експерименту, в ході якого з’ясувалося, що жінкам не подобається запах смаженого м’яса, вишні і чоловічого одеколону, а найбільше збудження у прекрасної статі викликав чоловік, що пахне… огірками.
Не хлібом єдиним
не тільки їжа, але і питво впливає на запах тіла людини. Так, відвари з шавлії, кореня дягелю і женьшеню покращують запах тіла, а солодкі, газовані напої, навпаки, погіршують.
все ще дивуєтеся: їжа і запах тіла де зв’язок? Згадайте вічне: ми-те, що ми їмо…