те, що справжній шашлик нетерпить жіночих рук, також вірно, як іто, що страви ізриби вдуховці принесуть чоловікові більше користі для здоров’я, ніж біфштекс скров’ю, кпрімеру…
Азначіт приготування цієї смакоти кожен поважаючий себе чоловік повинен взяти всвої міцні руки. Атоведь жінка є жінка: тобто опротівень (іпотом дуй!), тозабуде ваш вечерю витягнути іздуховки, забалакавшись сподружкой потелефону (ітогда залишиться сказати фаршированої скумбрії прощай!).
Звичайно, якщо ви завзятий рибалка, ця стаття навряд чи стане для вас одкровенням, адже рибалки, як правило, спритно розправляються з уловом навіть у звичайних багаття. Але, як герой оповідання М. Горького Ваня Жуков, досих пір незнаєте, звідки починати чистити рибу або головами ця стаття стане для вас паличкою-виручалочкою накухне.
краще м’ясо це риба?
Для початку ще разок нагадаємо всім фомам невіруючим, чому риба для чоловічого організму краще м’яса (особливо, якщо цьому організму вже перевалило за40).
По-перше, білок риби засвоюються на98%, в той час як білок ізмяса на87%. По-друге, в ньому міститься багато вітамінів, поліненасичених кислот, які вкрай корисні для мозку, серця і серця. По-третє, саме риба входить всостав середньоземноморської дієти, яку називають ще дієтою довгожителів. Нарешті, риба, як ідругіе морепродукти, покращує потенцію умужчін, перетворюючи іхвнастоящіх мачо.
Як правильно вибрати рибу в магазині? Запам’ятайте як таблицю множення: усвіжої риби зябра повинні бути червоними, очі чистими, незамутненими, ачешуя гладкою іблестящей, нівкоем випадку легко неотстающей оттела. Останній штрих кпортрету ідеальної рибки квашому столу це еезапах. Ондолжен бути приємним, річковим, нонікак неважким аміачним.
і, звичайно ж, якщо вистоїте перед вибором, купити морожену рибу або свіжу, топравильний відповідь свіжу (вкрайнем випадку охолоджену).
страви ізриби вдуховці: прості рецепти
Новот, рибка куплена, принесена додому ітеперь виламаєте голову, яким способом еепріготовіть: посмажити, відварити, згасити… Тут ідумать нічого! Запекти вдуховке, тому що при такому способі приготування непотрібно використовувати додатковий жир (або використовувати зовсім небагато, що потрібно нафігуре!) Причому найкраще для запікання підходять сорти прісноводної риби: озерна форель, сом, щука ідр.
Форель совощами.
Знадобиться: 4небольшіе форелі (видеале рожевої), 4болгарскіх перцю, 2луковіци, 4моркові, сік 2лимонов, 1/4л білого сухого вина, сіль, чорний перець повкусу.
Перці розріжте на 4 частини, видалити насіння, перегородки і основи плодоніжок інарежьте кубики. Лук наріжте кільцями. Моркву наріжте соломкою. Форель збризніть лимонним соком, дайте постояти 10хвилин, після чого ретельно промокніть паперовим рушником, щоб вона була абсолютно сухою і чистою. Нарізані овочі перемішайте ірозкладіть в горщики для запікання. Форель покладіть наовощі, посоліть іпоперчіть ізалейте білим вином. Горщики закрийте кришками, поставте іхвхолодну духовку ізапекайте рибу совощами при 200 градусах приблизно 45-50хвилин.
Сом, запечений цілком.
Знадобиться: 1сом середнього розміру, 2лайма, 1небольшой пучок кінзи, 1луковіца, 1столовая ложка рослинного масла, сіль іперець повкусу.
Щоб видалити слиз (луски у нього немає), натріть тушку сома сдвух сторін великої кам’яною сіллю, після чого ретельно промийте під проточною водою. Потім за допомогою гострого ножа зробіть неглибокий розріз черевця отанального отвору рогівки доголови. Обережно вийміть нутрощі і видаліть зябра. Надріжте сома натолщіну порційних шматків состорони спини ідохребта, нонеперерезая (риба повинна залишитися цілою, сосвоеобразнимі кишеньками наспіне!). Посоліть іпоперчіть тушку собеіх сторін, щедро полийтелимонним соком из1лайма иоставьте маринуватися хв на10хвилин. В цей час наріжте цибулю півкільцями імелко подрібніть кінзу. Половину другого лайма поріжте часточками, видаливши з них насіння. Змішайте цибулю скінзою інафаршируйте ними черевце сома, адольки лайма вставте внадрізи на спинці. Змастіть деко рослинним маслом, акуратно викладіть нанего сома іпоставьте врозігріту до200 градусів духовку на40-45хвилин. Готовий сом зверху повинен покритися рум’яною скоринкою, а м’ясо всередині придбати матово-білий колір.
Щука, фарширована грибами.
Знадобиться: 1килограммовая щука, 1белый батон, 2яйца, 0,5 склянки молока, 20г вершкового масла, 1луковица, 100г грибів-глив, 1небольшой пучок кропу, 1лимон, сіль иперец смаком.
Почистіть щуку і відріжте їйголову. Гострим ножем підрізайте шкіру по колу, а потім вивертайте її до основи кхвосту. Щуче м’ясо вибирайте виделкою. (Кістка рогівки відріжте так, щоб хвостовий плавець залишився скожей). Посоліть, поперчіть, полийте соком половини лимона і поставте на10-15хвилин. Тим часом батон подрібніть ізамочіть вмолоке, авешенки злегка проваріть. М’ясо щуки слуком, грибами ібатоном подрібніть вблендере. Додайте розм’якшене вершкове масло, яйця івзбейте пишну масу. Шкіру неслішком щільно заповніть вийшовфарш. Деко застеліть фольгою, покладіть нанее нафаршировану щуку, приклавши кеетуловіщу голову. Зверху трохи посоліть іполийте лимонним соком. Помістіть деко вдуховку на1 – 1,5 години при температурі 180градусов. Періодично поливайте соком, що утворюється, апомері випаровування додавайте трохи води. Готову щуку дістаньте іздуховки ідайте охолонути, не виймаючи зфольги!
Інезабувайте: страви ізриби вдуховке (будь-то риба, запечена вфольге або спеціальному пакеті для запікання), можна сміливо віднести кблюдам дієтичним. Їжте наздоровье!