Сироеденіе. У чому сенс, користь і шкоду?

Сыроедение. В чем смысл, польза и вред?

Є три речі, без яких людина нездатна вижити, повітря, вода єда. Іесліто, ніж мидишім ичто п’ємо, здебільшого отнас незавісіт нетак ужівелік вибір, топищу кожен може вибирати собі сам. Недарма людини називають всеїдним істотою. Наш шлунок здатний переварити іовощі, ім’ясо, ідаже синтетичні продукти, вкоторих хімії набагато більше, ніж органіки. Содной боку, такий стан речей вельми зручно. З іншої далеко невсе їстівне корисно. Багато смачні страви завдають значної шкоди нашому організму. Звідси більшість захворювань (атеросклероз, інсульт головного мозку, гепатити і багато іншого), зниження імунітету іжізненной активності. Не дивно, що запродолжітельную історію свого існування людство вигадало масу оздоровчих дієт ісоздало чорні ібелие списки продуктів харчування. Проблема втому, що занадто часто рятівні рецепти суперечать один одному інайті ідеальне меню нетак ужпросто.

Отфастфуда досироеденія: до і після

Людина, як ілюбое ссавець, повинен харчуватися тільки властивою йому, природною їжею стверджують прихильники здорового способу життя. Згідно з цим тезою, напервом місці вчорном списку будь-якої дієти, без сумніву, виявляться синтетичні продукти, багаті барвниками, ароматизаторами, стабілізаторами іконсервантамі. Коефіцієнт корисності такої їжі дорівнює нулю (влучшем випадку).

Експерименти, поставлені налабораторних мишах, підтвердили, що такий сміттєвий корм сконсервантами, різними Е-добавками ит.д. не тільки неприносить користі, ноіпрічіняет незворотної шкоди організму. Так, докорів, які харчувалися тільки чіпсами напротязі декількох місяців, був виявлений цироз печінки, значні пошкодження травної системи, загальне зниження імунітету, проблеми ссердцем іеще цілий перелік небезпечних недуг. Носамое страшне, що навіть після переходу наздорову їжу поліпшити стан здоров’я піддослідних гризунів так інеудалось. Основний конфлікт ввопросе здорової їжі розгортається між вегетаріанцями іпріверженцамі м’ясного раціону. Протистояння це триває століттями іуходіт корінням кнерешенному питання билли перша людина хижаком або травоїдним. Впоследніе років 30среді противників м’ясного раціону стало вельми популярним сироїдіння. Практикуючі цей вид харчування вживають виключно сиру рослинну їжу, мотивуючи це тим, що термічна обробка знищує корисні мікроелементи. Ктомуже саме таке меню, поіхмненію, найбільш природно для людини. Розглянемо докладніше сироїдіння – до і після, за і проти.

Відкриваємо чакри

Сироеденіе, як ісобственно вегетаріанство, засноване не тільки напам’яті біологічних особливостей нашого організму, ноінавопросах філософії. Причому філософії дуже давньою. Рослинний раціон частина таких древніх релігійних культів, як буддизм, індуїзм іджайнізм. Його практикували піфагорейці ітолстовци. Сьогодні засироеденіе ратують прихильники новомодного течії, званого трансерфінгом.

Відмова отмясних продуктів позиціонується адептами всіх цих навчань як перший крок кпознанію, очищення тіла іповишенію енергетичного рівня. Вважається, що енергетичні канали більшості людей закупорені, так як вони ведуть вкрай неправильний спосіб життя. Анапереробку синтетичної імясної їжі організм івовсе витрачає невиправдано велика кількість ресурсів, які вслучае сироїдіння звертаються вдуховні сили, що сприяють самовдосконаленню. Крім того, відмова відпродуктів тваринного походження передбачає мирне співіснування нищівним світом, що чимало сприяє досягненню гармонії спріродой.

Так чи інакше, багато адепти стверджують, що, відмовившись отзапретной термічно обробленої їжі, відчули себе значно краще стали більш енергійними іжізнерадостнимі. Складно сказати, що зіграло ключову роль втакому перетворенні правильне харчування або переосмислення життєвих позицій. Тим не менш результат є, іотвергать його билоби несправедливо.

Лікування сироїдінням – чарівний паросток

Сыроедение. В чем смысл, польза и вред?

Ключовим компонентом раціону прихильників сироїдіння, крім овочів іфруктов, виступають пророщені злаки овес, пшениця, соняшник, розторопша ічечевіца. Таке харчування, помнению адептів, не тільки корисно, ноівладает цілющими властивостями испособно замінити синтетичні ліки. Істинність такого твердження перевірили професор біології Сергій Іванов ісотруднік НДІ фізіології рослин Наталія Шаскольская.

Втечение трьох місяців, під іхруководством хворі на гепатит В брали замість ліків проростки розторопші. Результат, який дало лікування сироїдінням, виявився більш ніж вражаючим 85% випробовуваних повністю позбулися відсимптомів захворювання. Ще раз відзначимо, синтетичні ліки вони не брали, в тому числі гепатопротектори. Далі, вчені поекспериментували проходженням дисбактеріозу. Наетот раз хворі брали пророслий овес напротязі шістдесяти днів. Урезультаті, 60% піддослідних, пройшовши лікування сироїдіння, повністю відновили мікрофлору кишечника, еще20% стражденних вдалося позбавити отявних симптомів недуги, ось такі результати сироїдіння до і після.

Вчені пояснюють такі результати лікування сироїдінням наступним чином: справа вцілісності поглинається їжі. Проростки є повноцінний молодий організм, в стані максимальної активності. Природні антиоксиданти, білки і інші мікроелементи діють впроростках взаємопов’язане, проявляючи активність наклеточному рівні. Таким чином, з’їдаючи проросло зерно, людина отримує максимальну кількість корисних речовин вихестественном вигляді. Паростки різних рослин, помну вчених, сприяють усуненню конкретних недуг. Наприклад, паростки гречки допомагають при ішемії ігіпертоніі. Соняшник корисний при захворюваннях нервової системи, стресах іатеросклерозі. Кунжут заповнює запаси кальцію. Розторопша сприятливо діє напечінка, ачечевіца зміцнює імунітет. Носамое головне, що паросток, що володіє природною силою, яка дає йому здатність пробиватися крізь асфальт ібетонні блоки, наповнює людини життєвою енергією.

Перехід на сироїдіння – ложка дьогтю

Сыроедение. В чем смысл, польза и вред?

Ноеслі користь сироїдіння настільки очевидна, чому досих пір знаходяться противники настільки здорового харчування? Перша іосновная причина протесту обмежений набір допустимих продуктів, і, як наслідок нестача необхідних організму вітамінів імікроелементів. М’ясо природне джерело вітаміну В12 ітауріна, нездатний замінити ниодин, навіть найкорисніший фрукт. Ктомуже далеко невсе рослинні продукти можна вжити всиром вигляді. Таким чином, ібез того убоге меню вегетаріанців усироедов звужується домінмума.

Для того щоб сира дієта непричиняла шкоди інепровоціровала поява авітаміноза, необхідно ретельно продумувати раціон, уважно стежити завітамінним балансом.

Замінювати тварини продукти рівноцінними рослинними, наскільки це взагалі можливо. Наприклад, необхідну порцію вітаміну В12 можна отримати ізморской капусти, авот таурину врастенія просто немає.

Друге ускладнення, яке дає перехід на сироїдіння великий стрес для організму. Різка зміна раціону передбачає виділення незвичних для шлунка ферментів, причому вдостально великих кількостях. Тому відмова отвредной їжі нівкоєм разі недолжен бути спонтанним. Найкраще долучатися ксироеденію поступово, день задньому замінюючи звичні страви сирими овочами іфруктами.

Нуї, конечноже, перехід на сироїдіння зажадає великої сили волі. Найбільш сприятливий час для індивідуальної кулінарної революції літо, коли овочі-фрукти дістати легко.

Дуже важливо пам’ятати офілософської складової дієти. Адже навіть найкорисніша капуста, вжита без всякого задоволення, принесе значно менше користі, ніж з’їдений саппетітом заборонений бутерброд сколбасой. Прийом їжі це своєрідний ритуал, де важливо все: їжа, сервіровка, атмосфераї, звичайно, настрій. Тільки по-справжньому полюбивши сирі овочі іпророщенние злаки, можна дійсно домогтися шуканого оздоровчого ефекту.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *