І Батьківщина щедро поїла мене….

 і Батьківщина щедро поїла мене….

Унікальні властивості березового соку наРусі були відомі ще снезапам’ятних часів. Взагалі березу наші предки використовували вбиту пополній програмі: вхід йшла нетільки деревина (для будівництва імебелі), ноіпочкі, листя, дьоготь (для народної медицини), атакже гілки для банних віників. Новсе-таки березовий сік всім дасть 100 очок фори… Яввесеннем лісі пив березовий сік…

Березовий сік (або Березовиця) це прозора солодкувата рідина, яка утворюється встволі берези навесні, вперіод пробудження дерева. До складу березового соку входять такі важливі мікроелементи, як кальцій, залізо, глюкоза, калій. Аеще фітонциди, дубильні речовини, ефірні масла, сапоніни (безазотисті глікозиди рослинного походження з поверхнево-активними властивостями) іболее 10незамінних органічних кислот. Вчені довели, що березовий сік універсальний природний лікар. Оннормалізует обмін речовин, спалюючи шкідливий холестерин, підвищує імунітет іпомогает при різного роду авітамінозах.

 і Батьківщина щедро поїла мене….

Ктомуже березовий сік приємний навкус іпрекрасно втамовує спрагу вжарку погоду. Кпрімеру, дитині, який підсів насолоду газовану воду, в якості здорової альтернативи можна запропонувати березовий квас порецепту наших дідів. Приготувати його нескладно навіть в умовах міста. Візьміть стерильну трилітрову банку, залийте внее 2,5 л березового соку, 0,5 склянки цукру, 1ст. ложку родзинок, 2кускасухарів, зроблених избородинского хліба. Ретельно все перемішайте до повного розчинення цукру. Зверху надіньте набанку звичайну гумову рукавичку, яку можна купити в магазині. Через 2дні Рукавичка надуется через утворення газу бродіння, квас треба процідити, розлити зручніше ємностей іпоставіть вхолодильник насутки, після чого його можна пити.

косметичні властивості березового соку

Ефективно використовують березовий сік івкосметичних цілях. Особливо вдомашней косметології. Так, при чорних точках ірозових вуграх досить вранці івечером протирати шкіру кубиками льоду, зробленими ізберезового соку.

При наявності лупи березовий сік можна використовувати для миття голови, замінивши импривычную воду. Волосся після такої процедури ще іприобретут красивий блиск.

Для освітлення веснянок і пігментації можна приготувати лосьйон наоснові березового соку. Для цього к100мл соку додайте 15мл косметичного гліцерину, ретельно збовтайте і зберігайте готовий лосьйон вхолодильнику. Якщо протирати имлицо щодня після очищення, оннетолько сприяє освітленню шкіри, ноихорошо тонізіруетее. Особливо ефективний такий лосьйон при жирному типі шкіри.

Для сухої і чутливої шкіри рекомендована поживна маска із1ст. л.сметани, 2ст. л.березового соку и1ч. л.меду. Ретельно змішайте всі компоненти до утворення однорідної маси, нанесіть наочищену шкіру на 10 хвилин, уникаючи області під очима. Після чого вмийтеся прохолодною водою інанесіть улюблений крем для обличчя.

Березовий сік ізпакета або іздерева?..

 і Батьківщина щедро поїла мене….

Звичайно, можна купити вже готовий пакетований сік вмагазині. Ноеслі увас загородом, далеко отавтостради изаводов, є березовий гай, набагато корисніше зібрати сік а-ля натюрель самостійно. Якщо пощастить, можна отримати 2-3л соку. Краще займатися збором соку ссередіни березня поапрель вперіод с12до18часов, коли процес сокоруху вдереві найбільш активний. Головне робити це, дотримуючись правил безпеки, щоб ненавидіти березі:

  • вибрати дерево, яке вдіаметрі неменше 20см;
  • нависоті 20см відземлі Очистити стовбур відкори, зрізавши невеликий квадрат;
  • просвердлити на ділянці отвір неглибше, ніж на3-4см;
  • під цівку соку підставити ємність для збору, направивши спомощью соломинки для коктейлю або скрученого вжгут чистого бинта;
  • коли сік витече, герметично закупорити отвір вдереві: заліпити шматочком воску або моху, воізбежаніе поразки дерева шкідливими бактеріями.

Кслову сказати, цілком може виявитися, що насегодняшній день невсе властивості березового соку ще виявлені, івбудущем вчені здивують нас новими відкриттями!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *