Рагу з овочів: смачно, корисно і зовсім некалорійно.

 Рагу з овочів: смачно, корисно і зовсім некалорійно.

Якщо вичастенько замислюєтеся, щоб такого з’їсти, щоб при цьому сильно непоправитися, приготуйте овочеве рагу, калорійність якого неушкодить навіть власницям вагомих переваг.

Якщо вичастенько замислюєтеся, щоб такого з’їсти, щоб при цьому сильно непоправитися, приготуйте овочеве рагу, калорійність якого неушкодить навіть власницям вагомих переваг.

Хто придумав диво-рагу?

 Рагу з овочів: смачно, корисно і зовсім некалорійно.

Хто першим приготував страву під назвою рагу, на жаль, достеменно невідомо. Вперекладі сфранцузького Rago & ucirc;ter означає порушувати апетит. Перший раз таку страву згадується вофранцузьких джерелах 1642году, новрядлі автор рецепта був француз. Бо ще завік Доетого Катерина Медічі, яка приїхала зфлоренції і стала дружиноюГенріха деВалуа, привезла ссобой італійських кухарів, які готували дивовижний соус для пасти ізкусочков томатів, цибулі іцукіні, тушкованих фарбовому вині. Вам це нічого не допомагає?.. Всучасної кулінарії під рагу мають на увазі блюдо изнебольшіх шматочків тушкованого м’яса, риби, птиці, дичини, овочів або грибів, часто в густому соусі.

Чому саме овочеве рагу так люблять дієтологи? Дапотому що для його приготування використовують найбезпечніший спосіб гасіння. Отлічіе відварки тут додається нетак багато рідини, авотлічіе отжаркі мало жиру інізкая температура. Завдяки чому івсе вітаміни впродуктах зберігаються краще, ідля шлунка таку їжу перетравлювати безпечніше.

Рагу буває двох видів: blanc (світле) іbraun (темне). При приготуванні світлого рагу всі овочі гасяться відразу, без попередньої обробки. Апрі приготуванні темного попередньо злегка підсмажуються або запікаються, через що блюдо, в кінцевому підсумку, набуває більш темний колір.

Низька енергетична цінність овочевого рагу цілком дозволяє назвати його дієтичним блюдом, але при дотриманні однієї умови: непереборщити смаслом!

по-ірландськи інетолько

 Рагу з овочів: смачно, корисно і зовсім некалорійно.

Всі, хто одного разу читав троє влодке, несчітая собаки Джерома К. Джерома, пам’ятають, як феєрично один ізгероїв готував ірландське рагу, кладучи туди все… що виявилося втот момент у мене під рукою. Вітоге вийшла пікантна юшка, нове блюдо, несхоже смаком нінакакое інше. Крім того, воно було дуже ситно. (Свого роду, теж овочеве рагу, калорійність його оцінити тільки важко вданому випадку!)

Що стосується класичного рагу, то його насегодняшній день існує далеко неоднаковий, а готувати його можна практично улюблених овочів, які вам подарують. Носуществует 3 правила для це священнодійства:

  • бажано використовувати лише сезонні овочі;
  • дієтичним вважається виключно овочеве рагу (без додавання м’яса, ковбаси або риби);
  • будь-які гриби додавати в нього нерекомендується, як занадто важкі для шлунка.
  • Сзеленым горошком. Знадобиться: 100 гзеленого горошку (можна морозива), 4картофеліни, 3моркові, 3помідора, 2красних болгарських перцю, 2луковіци, 4ст. ложки рослинної олії, 1пучок кінзи, сіль, чорний перець повкусу.

    Очищені картоплю, моркву ілук наріжте соломкою ітушіть вмаслі до готовності. Потім додайте нарізані кружечками помідори (скоторих заздалегідь зняли шкірку), кубиками болгарський перець з горошку. Посоліть, поперчіть ітушіть доготовності. За3мінути доготовності додайте дрібно нарізану зелень кінзи і ретельно перемішайте.

    Спатиссонами ибаклажанами. Знадобиться: 1средній Патисон, 2баклажани, 3большіх помідора, 1большая морква, 1луковіца, 1пучок петрушки, 4ст.ложки рослинної олії, 1зубчик часнику, сіль, чорний перець повкусу.

    Наріжте дрібно цибулю. Моркву натріть на крупній тертці. Патисон, очищений від шкірки і нарізаний, наріжте кубиками. Баклажани іпомідори також наріжте кубиками. Нараскаленной сковороді злегка підсмажте цибулю, потім додайте терту моркву іобжарівайте, помішуючи, ще 2-3 хвилини (домягкости). Після чого додайте туди патисони, баклажани іпомідори. Все ретельно перемішайте ітушіть намалом вогні під кришкою хвилин 40. За3мінути доготовності посоліть, поперчіть рагу ідобавьте сік ізчеснока іізмельченную петрушку.

    Головна принадність перерахованих вище страв полягає в тому, що вони можуть використовуватися нетільки як гарнір, але і самостійно як наобід, так інаужін. Таким чином, овочеве рагу (калорійність якого мінімальна) це справжня знахідка для всіх, хто хоче, нарешті, перейти нездорову їжу неспонедельніка, апрямо зараз!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *