Йоркширський, нормандський, чорний, білий, червоний … Пудинг?

 Йоркширський, нормандський, чорний, білий, червоний… Пудинг?

Діти люблять різноманітні солодкі десерти, нокак приготувати пудинг самої, вдомашніх умовах, щоб онбыл смачним іполезним? Які види пудингів бувають і чим ці страви відрізняються від інших видів випічки? Ці питання хвилюють будь-яку молоду маму, яка хоче годувати дитину різноманітно івкусно.

історія пудингу

Пудинги присутні вміню далеко невовсіх сім’ях внашій країні, для нас дане блюдо несильно знайоме, іневсе наші співвітчизники пробували традиційні пудинги (неговорячи ужомалишах!). Нопопробовать його самим іпредложіть його дітям настійно рекомендується, особливо якщо вам цікава традиційна англійська кухня. Пудинги відносяться коднім ізкласіческіх європейських страв для сніданків, вечерь івкачестве десерту.

Пудинг, хоча і вважається поназванию якимось складним інепривичним для нашого слуху стравою, насамом справі має цілком простий ідостатньо звичний для нас смак. Існує як мінімум три десятки рецептів приготування пудингів извполне доступних иочень поширених внашій країні інгредієнтів.

Батьківщиною пудингів поправу вважається Англія, яка завжди відрізнялася ощадливими іекономними господинями (давайте небудемо називати іхпопросту притискистими?). Спочатку пудинги готували в тих випадках, коли намагалися спользой використовувати залишки отдругих приготованих страв або запасів продуктів. Решта отдругих страв шматочки (ідаже крихти!) нарізалися, з’єднувалися і змішувалися між собою, скріплювалися за допомогою жирової основи або яєчної суміші.

 Йоркширський, нормандський, чорний, білий, червоний… Пудинг?

Пудинги діляться насолоди інесолодкі, більш ситні, що відносяться вже до різних страв. Зазвичай солодку пудингову суміш заливають при приготуванні сумішшю зі сметаною або вершками. Для дорослих подібні суміші для пудингів також можуть розбавлятися іпропітиваться алкоголем ромом, коньяком або бренді. Несолодкі пудинги, які готуються ізсубпродуктів або м’яса, заливають соусом або жиром (наприклад, гусячим).

ВАнглії пудинги користуються заслуженою популярністю іхвсегда готують кпразднікам наРождество ісемейние торжества. Є навіть багатовікова традиція жителів Британії подавати до столу особливий вид пудингу plam pudding або пудинг зігнемо. Цей пудинг готується ізпредварітельно звареної вмясном бульйоні каші, ккоторой додається родзинки, мигдаль, хлібні крихти, чорнослив імед.

Також англійці ієвропейці дуже люблять як вдома, так і в закладах громадського харчування, готувати солодкі десертні пудинги. Вдругих країнах користуються більшою популярністю иизвестностью саме вони, іноді стемиже рецептами, ноуже сдругим назвою. Внашей країні пудинги подають вресторанах європейської кухні або продають вготовом вигляді, нодля дітей краще навчитися готувати іхсамостійно, тим більше, що це зовсім нескладно.

як приготувати пудинг?

Дитяче меню в ранньому віці обмежена, іпудинги можуть стати для мами серйозною підмогою вплані різноманітності раціону карапуза. Деякі з них можна давати навіть сгодовалого віку.

 Йоркширський, нормандський, чорний, білий, червоний… Пудинг?

Манний пудинг це один ізсамих класичних варіантів цієї страви. (Багатьом згвалтували його, хоча і не давали пудингу, а, наприклад, бабки!). Цей рецепт цілком можна використовувати для дітей содного року ікушать один-два рази на день. Для приготування вам знадобиться:

  • 50г манної крупи,
  • 150г води,
  • 150мл молока,
  • 1ст. ложка цукру,
  • 2ч. ложки вершкового масла,
  • 1яйце,
  • сіль (повкусу),
  • панірувальні сухарі (побажанню).
    • Зманной крупи зводом імолоком варимо манну кашу напротязі чотирьох хвилин, потім залишаємо кашу настоюватися приблизно 10хвилин. Додаємо вкашу масло, збите ссахаром яйце ітщательно розмішуємо. Змащуємо форму для запікання маслом, посипаємо сухарями, викладаємо внее суміш зманкою ізапекаем при температурі 180-200 градусів напротязі приблизно півгодини.

      Сирний пудинг також можна приготувати для малюків, які досягли одного року. Для приготування вам знадобиться:

      • 75г сиру,
      • 1яйце,
      • 1большое яблуко,
      • 1ч. ложка цукру,
      • 10г вершкового масла.
        • Яблуко потрібно очистити від шкірки іпорізати дрібними кубиками, додати до нього протертий через сито сир, змішати з яйцем ісахаром, ітщательно вимісити. Масу викладаємо напромазаний маслом деко івипікаємо близько 20хвилин при температурі 180-190градусов. Якщо у вас немає алергії, полити сирний пудинг зверху можна апельсиновим джемом.

          Пудинг як друга страва

          Будь несолодкий пудинг можна запропонувати дитині наобід навіть без першої страви або салату, -настільки онситен ікалоріен. Ктомуже пудинг легше жувати малюкові, ніж звичайні шматочки м’яса або котлетки. Для приготування вам знадобиться:

          • 100г нежирного м’яса,
          • 1яйце,
          • 40мл молока,
          • 15г хліба пшеничного,
          • сіль (повкусу),
          • 10г вершкового масла.
            • М’ясо потрібно зварити іпропустити через м’ясорубку (або подрібнити вблендере). Хліб розмочують вмолоке, додають його визмельченное м’ясо. Масу ізхліба імяса розводять молоком догустоти кашки, додають жовток ітщательно вимішують. Після цього потрібно повільно влити в масу збиті білки, змастити форму маслом івиложіть внееприготовлену масу. Запікати пудинг потрібно не менше 20хвилин при температурі 200градусов. Тепер ви, як іанглийские домогосподарки, знаєте, як приготувати пудинг для дітей івзрослих. Якщо сподобається не зупиняйтеся надостігнутом, адже рецептів пудингів вмире існує величезна безліч (йоркширський, нормандський ідр.)

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *