Мочені кавуни: рецепти.

 мочені кавуни: рецепти.

Одним з найцікавіших івкусних страв домашнього консервування є мочені кавуни. Рецепт ихприготовления зазвичай передається изпоколения впоколение, отматери кдочери. Номало хто знає, що вони ще іполезні для здоров’я!

чим корисні кавуни?

Звичайно, більшість жінок, в першу чергу, цікавить проблема боротьби з надмірною вагою. Але крім кавунової дієти, нетак давно запропонованої японцями, кавуни, які є сусідами разом з іншими продуктами в раціоні, можуть творити чудеса!

Повністю зрілі кавуни містять всвоем складі до13-15% різноманітних цукрів, вони багаті пектинами іклетчаткой, вітамінами групиВ іфолатами, вітаміном А.також багато в складі заліза, калію, магнію, марганцю, нікелю. Насіння кавуна містять до25% ефірних масел, схожих поскладу смаслом мигдалю. При правильному процесі консервуванняубочках або банках, вітозі виходить дуже корисний івкусний продукт. Звичайно, зловживання консервами і солями не дуже корисно для організму, але ці продукти мають певні цілющі властивості. Вони набагато корисніше консервованих продуктів, імогут бути показані при деяких захворюваннях.

 мочені кавуни: рецепти.

Багато лікарів як традиційної, так інетрадиційної медицини дають рекомендації поупотребленію мочених кавунів улюдей сизлішнім вагою або цукровим діабетом. Це обумовлено тим, що м’якоть моченого кавуна містить трохи солі Ісахара. При цьому веесоставе майже повністю зберігаються всі вітаміни імінеральні речовини, які притаманні свіжому кавуну. Мочені кавуни цілком можуть восенне-зимовий сезон стати джерелом додаткових вітамінів імінералів, яких бракує в цей час.

Однак варто дуже сильно обмежити прийом мочених кавунів або відмовитися від них людям з підвищеною кислотністю шлунка і кишечника. Також, ненадо налягати намочені кавуни людям з нирками: в них багато солі, що не дуже корисно для хроніків. Всреднем, щоб поласувати моченим кавуном, досить 2-3кусочков, неследует їсти багато цього продукту, особливо натщесерце.

бродіння плодів

Під мочением кавунів розуміється особливе бродіння плодів, які знаходяться вспеціальному розсолі в різних ємностях (банки, бочки). Зазвичай застосовні кавуни тільки дрібного розміру або середнього, так як дуже великі розміри Кавуни можуть просто непросолитися навіть при тривалому іхнахожденіі.

 мочені кавуни: рецепти.

Важливо вибирати правильні кавуни для мочіння це повинні бути свіжі зрілі плоди, без зовнішніх пошкоджень (тріщини, вм’ятини, порізи). Заборонено використовувати для мочіння кавуни недостиглі, підмерзлі або тріснуті, вони можуть стати небезпечними для здоров’я при приготуванні. Саможе блюдо ізтакіх кавунів буде дуже низької якості що зовні, що повкусу. Еслиже мочити перезрілі кавуни врезультате приготування вони вийдуть пухкими, консистенція іхбудет слизової.

Кавуни можна приготувати традиційним способом вбочках. Ці бочки повинні бути чистими іплотно закриваються кришками сотверстіем для заливання розсолу. Кавуни, обібрані для мочіння, ретельно промивають під проточною водою і так можна щільніше укладають вбочки. Бочки щільно закупорюють іпомещают впогреб або вхолодне темне сухе місце, де вони будуть готуватися іхраніться. Через отвір вкришке бочкизаливається розсіл. Через добу потрібно ретельно перевірити цілісність бочки, щоб вона непідтікала інепропускала повітря, іеслі це потрібно, долити розчин, щоб онполностью покривав продукт. Пробку потрібно щільно забити або загвинтити набочке, щоб вона непропускала кпродукту повітря. Потакому класичним рецептом кавуни готуються приблизно вісім тижнів. Після цього можна іхупотреблять впищу.

нетрадиційний рецепт?

Можна також приготувати мочені кавуни і сік. Кавуни також готуються кукладке вбочки, іхкладут рядами, чергуючи через два ряди нудьгами кавунової м’якоті. Потім бочки щільно закривають кришками, через отвір вкришці заливають кавуни, кавуновим соком і додають для бродіння нанеделю. Через цей час кавунипереміщують для зберігання вхолодні приміщення сараї або льохи. Готові будуть кавуни через два місяці.

Якщо ви хочете приготувати мочені кавуни рецепти можна легко знайти на багатьох сайтах вінтернеті, присвячених кулінарії. Є рецепти кавунів згорчицею,кавуни втрехлітрових банках, з розсолами ІТ.Д. який з них вибрати вирішувати тільки вам!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *